Eduard Suàrez: Pressupost més estètic que social

Eduard-Suárez-RoviraDijous s’aprovaran els pressupostos municipals a la vila, i dic que s’aprovaran perquè  el govern sociovergent ostenta una majoria absoluta per fer-ho. Tan absoluta com poruga, tan carca com feixuga i tan poc adaptada a les noves necessitats i demandes dels molinencs que si et mires els pressupostos amb detall no deixen de ser gairebé una còpia dels anteriors i és aquí on, des d’ERC-Molins, denunciem la insensibilitat del govern municipal per estar al costat dels qui més pateixen. L’Ajuntament de Molins de Rei té recursos suficients per arribar a cobrir i garantir els serveis basics de la ciutadania. Podem fer una vida més digne per a tothom però la sociovergència no vol, i no vol perquè prioritza altres coses com tornar els crèdits al bancs o arreglar places i carrers i és llavors quan des d’ERC, a part de denunciar aquesta nefasta política de gestió dels recursos públics, fem un seguit de propostes per dignificar les nostres vides i de retruc reactivar l’economia local.

Vam dir en campanya electoral que cap denúncia sense proposta i això estem fent. Ens cal actuar i ràpid per alleugerir urgències que no poden esperar més, per això proposem: un pla de xoc pautat i rigorós que fugi de la manca d’ambició del govern municipal però també, perquè no dir-ho, que surti de l’actitud de queixar-se sense proposar alternatives. A Esquerra creiem que l’Ajuntament hauria de fer plans d’ocupació propis per obrir portes a l’esperança d’aquells treballadors que quasi l’han perduda tota, majoritàriament els majors de 55 anys que en són un bon grapat a Molins. També proposem un ajut directe pels aturats de llarga durada majors de 55 anys i que no reben cap tipus de prestació. Universalitzar el servei de teleassistència i que cap molinenc hagi d’anar als privats per obtenir-lo. Plans d’ocupació municipals per a la rehabilitació d’habitatges buits i així augmentar l’oferta d’habitatge social a la vila i evidentment, ajuts directes al lloguer per les persones amb problemes per pagar-lo. Ajuts a les famílies per pagar esplais i casals d’ estiu i un servei on-line per dones que han patit la violència masclista.

Aquestes propostes són possibles, no és cap brindis al sol ni cap gest estètic de cara la galeria. Són idees que hem elaborat pensant en i per a les persones i que el pressupost municipal pot assumir perfectament. En mans dels govern municipal està la resposta i segurament en la defensa de les classes populars i els valors republicans està la pregunta, pel grup Municipal d’ERC-Molins de Rei que no quedi.

Recomanacions personalitzades