Detinguda una banda que havia robat a Molins de Rei quan fugia cap a Geòrgia

Els Mossos d’Esquadra han detingut una banda que havia robat en pisos de diferents poblacions catalanes, entre les quals es troba Molins de Rei, quan intentava fugir cap a Geòrgia. 

Imatges dels objectes robats per la banda // Mossos d'Esquadra

Imatges dels objectes robats per la banda // Mossos d’Esquadra

Sis homes i una dona han estat detinguts entre el passat 30 de novembre i l’1 de desembre per presumptes autors d’un total d’onze robatoris en diferents poblacions del Vallès, Barcelonès, Osona i Baix Llobregat, entre les quals es troba Molins de Rei.

La investigació ha estat possible gràcies a un veí de Ripollet, qui va fotografiar part de l’organització criminal, especialitzada a robar pisos i cases de particulars, quan intentaven forçar el pany d’una porta. Els Mossos d’Esquadra han investigat a partir de les imatges recollides per aquest veí, esbrinant que el nucli dur de la banda de lladres era de nacionalitat georgiana – sis dels set detinguts són de Geòrgia – i que també tenien còmplices de nacionalitat espanyola.

El modus operandi d’aquest grup de delinqüents era estudiar els edificis en els quals podien entrar per establir un dia i un horari per poder cometre els seus delictes. Sempre que robaven, un dels membres es quedava fora per vigilar el terreny. Accedien als pisos utilitzant rossinyols o tècniques com el bumping o la radiografia. Utilitzaven vehicles amb matrícula de diferents països per desplaçar-se per intentar despistar les forces de seguretat.

Fugint cap a Geòrgia

Les investigacions van esbrinar que alguns dels criminals volien fugir cap a Geòrgia el 30 de novembre. Davant d’aquest fet, els Mossos van procedir a la detenció i al registre de dos domicilis de Rubí, on vivien alguns dels detinguts. Van trobar aparells electrònics, rellotges, joies, bosses de mà i moneders entre altres coses, com els estris per entrar als habitatges.

Els detinguts han passat a disposició judicial i s’ha decretat l’ingrés a presó per tres d’ells, quedant els altres tres en llibertat amb càrrecs. Per la seva banda, la dona ha quedat en llibertat després de declarar. La investigació continua oberta a hores d’ara. La gran quantitat d’objectes recuperats fa pensar que els detinguts podien haver participat en més fets delictius.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *