El PSC comença la campanya de les eleccions generals situant el PP com l’enemic del món local

José Zaragoza i Xavi Paz donen el tret de sortida a la campanya electoral criticant l’actitud del PP amb el municipalisme en una xerrada a la seu del PSC Molins de Rei. 

Xavi Paz escoltat per José Zaragoza i els militants del PSC Molins de Rei // Jose Polo

Xavi Paz escoltat per José Zaragoza i els militants del PSC Molins de Rei // Jose Polo

Una vegada més, i ja en van unes quantes en els últims mesos, comença campanya electoral, aquesta vegada per a les eleccions al Congrés dels Diputats. Amb cartells de la candidata del PSC per tercera vegada, Carme Chacón, esperaven els militants de l’agrupació local dels socialistes el convidat del vespre d’inici de campanya, un altre clàssic, el molinenc José Zaragoza, candidat socialista pel Baix Llobregat. La consigna de la campanya tampoc és nova i el títol de la xerrada feta a la seu del PSC del carrer poeta Mateu Janés ja ho deixava clar: “el problema no és Espanya, el problema és el PP”. Fer fora el PP, com ho va fer Zapatero. L’única novetat, el cartell de Pedro Sánchez, candidat a la presidència pel PSOE per primera vegada.

Les crítiques al govern de Mariano Rajoy van començar per la seva política respecte al món local. “El govern del PP ha intervingut l’autonomia local amb la llei LRSAL” va dir Zaragoza davant la premsa abans de començar l’acte. “Han limitat la capacitat dels Ajuntaments, que són els que lluiten contra la crisi en primera línia”, va lamentar el socialista. “El govern del PP s’ha oblidat de les persones, només ha fet els números i els ha fet malament, per fer més rics als rics”, va sentenciar el molinenc.

En la mateixa línia es va mostrar Xavi Paz. “Tenim una oportunitat per fer enrere totes aquestes polítiques que ens han afectat als ajuntaments”, va considerar el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Molins de Rei. “Ens han tret capacitat per resoldre els problemes de la gent”, va afegir Paz referint-se també a la LRSAL. “Hem de tornar a situar els Ajuntaments en el centre de la política”, va demanar el socialista.

Com no podia ser d’una altra manera, també es va parlar de la independència de Catalunya. En aquest sentit, Paz va voler situar els socialistes com “l’oportunitat per buscar la solució al problema que els extrems han alimentat”. Zaragoza també va disparar contra una part de la ‘nova política’: “la dreta espanyola ha trobat la fórmula de perpetuar-se, la gent que vol votar a Ciudadanos perquè són nous ha d’adonar-se que acabarà fent president a Rajoy”, va advertir davant d’un possible pacte entre la formació d’Albert Rivera i el PP.

Recomanacions personalitzades