S’aprova per unanimitat la creació d’un Consell Local d’Infants i Adolescents

Unanimitat política per donar més veu als joves menors de 18 anys. A proposta d’ERC, s’ha aprovat una moció que estableix la creació d’un Consell Local d’Infants i Adolescents. 

Els nens van fer una marxa pels carrers del Centre Vila amb pancartes // Elisenda Colell

Intants de Molins de Rei participant en una activitat // Arxiu — Elisenda Colell

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat per unanimitat entre les diferents formacions polítiques en el ple municipal del mes de novembre una moció presentada per ERC en relació a la participació dels infants i joves del municipi. Un dels acords del text és crear un “Consell Local d’Infants i Adolescents” per fomentar la “participació democràtica” i “escoltar” els menors de 18 anys.

Aquest òrgan seria de consulta i participació i estaria format per joves entre 10 i 14 anys amb la voluntat que “l’opinió dels infants i adolescents ajudi a fer una vila a mida de tots”, segons explica el text de l’acord aprovat. La proposta no és nova del tot. De fet, al desembre del 2014 es va aprovar el nou Pla d’Infància que volia crear un Consell d’Infants, un òrgan similar del quan encara no se sap res a hores d’ara.

El text de la moció també insta a adherir Molins de Rei a la Xarxa de projectes de participació infantil que lidera la Diputació i al programa d’UNICEF Ciutats Amigues de la Infància.

Així mateix, també es vol mostrar la implicació i el compromís del consistori en millorar accions per “millorar la qualitat de vida i els drets dels infants”. La moció s’ha presentat amb motiu del Dia Universal de la Infància.

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “S’aprova per unanimitat la creació d’un Consell Local d’Infants i Adolescents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *