El ‘parc de les Palmeres’ pot deixar de ser-ho per culpa del morrut roig

Les 30 palmeres del parc Pont de la Cadena, conegut popularment com a ‘Parc de les Palmeres’, estan afectades per una plaga de morrut roig. L’insecte ja n’ha matat set, que han hagut de ser retirades davant del perill que el tronc caigui. 

Palmeres del pac Pont de la Cadena // Ajuntament de Molins de Rei

Palmeres del pac Pont de la Cadena // Ajuntament de Molins de Rei

El ‘Parc de les Palmeres’ pot deixar de ser-ho. El motiu: la plaga del morrut roig que està afectant tot l’arc mediterrani. L’insecte està acabant amb l’element més diferencial del Parc Pont de la Cadena, nom oficial de l’espai. Les 30 palmeres del parc estan infectades per les larves que excaven galeries de fins a un metre de llarg dins del tronc d’aquestes. De fet, set de les plantes ja han mort i han hagut de ser retirades per evitar el risc de caiguda del tronc.

Durant els darrers mesos, l’Ajuntament de Molins de Rei ha realitzat tractaments fitosanitaris, ha retirat les fulles seques i ha acabat amb els nius de cotorres per alliberar-les del pes però, de moment, sembla que el morrut roig guanya la batalla. “A dia d’avui no hi ha cap tractament fitosanitari que ens protegeixi de la plaga perquè tot i que es matin els insectes i les larves ràpidament els arbres tornen a ser colonitzats”, explica el regidor de Via Pública, Miguel Zaragoza (PSC).

Els tractaments que podrien acabar amb el problema tenen un cost elevat que pot superar els 4.000 euros. És per això que l’estratègia de l’Ajuntament és “intentar evitar haver de retirar més palmeres” fins afrontar “la renovació del parc” que està “prevista per aquest mandat”, assegura Zaragoza. D’altra banda, el consistori ha donat consells als propietaris privats de palmeres perquè facin els tractaments oportuns contra aquest temut insecte.

Recomanacions personalitzades