Les Heures conjuren contra el masclisme i el patriarcat amb un aquelarre

El grup de dones Les Heures aprofiten el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència de Gènere per encomanar-se a les bruixes feministes amb un aquelarre. L’acció més reivindicativa aconsegueix reunir una cinquantena de persones a la plaça de la Creu.

Una de les membres del col·lectiu, al moment de la performance // Elisenda Colell

Una de les membres del col·lectiu, al moment de la performance // Elisenda Colell

Amb tota la força del feminisme més combatiu, el grup de Dones Les Heures han tornat a fer foc contra el masclisme. I aquesta vegada ha estat literal. Empoderades amb escombres, algun barret i l’herència de les bruixes cremades per la inquisició, el grup feminista molinenc ha commemorat el 25 de novembre amb un embruix. I és que, a través de la bruixeria, Les Heures han volgut recordar les dones assassinades pel fer de ser-ho.

Han fet cremar l’heterosexualitat, la maternitat obligatòria, la moral cristiana, les lligadures del cos i vitals i el consum en una marmita. Tot plegat, perquè el masclisme i el patriarcat acabin a les flames. Membres del grup, s’anaven apropant a la caldera, conjurant part de la recepta, davant el silenci intacte dels assistents. Perquè “els rols no existeixin mai més”, perquè “no nasquérem per ser esclaves”, per poder “anar al llit amb qui vull”, per “decidir sobre el meu cos” i sobretot “perquè s’aturin els cops i no en mori ni una més”. Aquests són els efectes que ha d’acabar produint aquest bàlsam feminista.

L’acte ha acabat amb la lectura d’un poema de Maria Mercè Marçal, ‘8 de març’. Un poema, precisament, que fa un homenatge a les bruixes assassinades que han de recordar totes les dones. Sigui amb els barrets i les escombres, o draps de cuina, cassoles o bolquers, el text fa una crida a l’alliberament feminista. De fet, la temàtica de l’acte s’escau amb un mural que aquesta setmana han inaugurat el grup local a la plaça de la Creu, rebatejada com la “de les Dones” des de fa un any.

Recomanacions personalitzades