Un informe extern certifica que l’Ajuntament ha de continuar millorant els processos de contractació

El govern municipal presenta un informe fet per una empresa externa que analitza l’estat dels comptes municipals. Els números presentats pel consistori són “pràcticament coincidents” amb l’estudi, que entre altres coses, adverteix sobre la necessitat de millorar les adjudicacions. 

D'esquerra a dreta: Xavi Paz, Joan Joan Casals, Ramon Sànchez i Miguel Zaragoza // Ajuntament de Molins de Rei

D’esquerra a dreta: Xavi Paz, Joan Joan Casals, Ramon Sànchez i Miguel Zaragoza // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha fet públic i ha posat a l’abast de la ciutadania a través de la seva pàgina web un informe econòmic i financer sobre els comptes municipals fet per l’empresa Gabinet Tècnic d’Auditoria i Consultoria S.A i finançat per la Diputació Barcelona. L’estudi, que analitza l’exercici 2014, respon al compromís electoral de presentar una auditoria de comptes adquirit pels dos partits del govern municipal, CDC i PSC.

L’informe assenyala aspectes on l’Ajuntament té marge de millora. Un d’aquests són les adjudicacions posteriors als venciments dels contractes, on es demana més celeritat. “Respecte de determinades adjudicacions s’ha detectat l’existència de serveis que es presten amb contractes que es troben vençuts”, assegura l’informe de l’empresa externa. “Recomanem a l’Ajuntament que una vegada la prestació d’un servei no es demori la nova adjudicació en un termini excessivament llarg”, reclama l’auditoria.

En aquest sentit, l’exregidor de Finances entre 2013 i 2015, Miguel Zaragoza (PSC) indica que en 4 anys s’han renovat “114 contractes” però, al mateix temps, reconeix que “encara” hi ha contractes pendents. Hem fet molta feina per millorar la situació que ens vam trobar al principi de l’anterior legislatura però encara hem de continuar treballant”, ha indicat el socialista en roda de premsa davant de l’actual regidor de Finances, Ramon Sànchez (CDC).

Alguns partits de l’oposició com la CUP han alertat d’un cert descontrol en adjudicacions com el servei de jardineria i també s’ha queixat que altres adjudicacions com l’enllumenat, que segueixen un procediment completament legal, no passin pel ple municipal.

A més d’aquest aspecte, l’informe també reclama una actualització de l’inventari municipal, una automatització del seguiment de projectes i detallar més els tributs pendents de cobrar.

Números coincidents

Els resultats de l’estudi de 60 pàgines són “pràcticament coincidents” als números presentats per l’Ajuntament, a diferència del que passava al 2010. Zaragoza assegura que en entrar al govern van tenir la sensació de que tot estava “desordenat”. Segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), aquest informe “valida que els números de l’Ajuntament van en la bona direcció”. El primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), afirma que la realització d’aquests estudis són “un dels primers compromisos del 2011”.

 

Recomanacions personalitzades