Els veïns es queixen de l’estat de la plaça Joan Vallès i Vilà i l’Ajuntament diu que actuarà el 2016

La plaça Joan Vallès i Vilà, altrament coneguda com ‘Llave de Oro’, presenta un estat de deixadesa evident. Els veïns ho lamenten i es queixen de l’incivisme d’alguns i l’Ajuntament assegura que actuarà l’any vinent. 

Punt de la plaça Joan Vallès i Vilà on es fa 'botellón' i es pixen els gossos // Montse Esteve

Punt de la plaça Joan Vallès i Vilà on es fa ‘botellón’ i es pixen els gossos // Montse Esteve

Gairebé com un pipicà però sense, evidentment, ser-ho. Així es podria definir l’estat que presenta en reiterades ocasions la plaça Joan Vallès i Vilà, coneguda popularment com ‘Llave de Oro’. Alguns veïns de la zona s’han queixat a Viu Molins de Rei d’aspectes com, per exemple, que les rajoles estan trencades des de fa temps o que hi ha fanals sense tapa però, principalment, el problema és de civisme.

I és que, tot i no ser una zona habilitada per a gossos i que habitualment es poden trobar infants jugant, molts molinencs utilitzen l’espai perquè les mascotes facin les seves necessitats. “Les columnes, fanals i parets dels edificis i negocis estan totalment negres pels orins dels gossos i les dues parcel·les de gespa serveixen per fer les necessitats més grosses, tot i que hi ha una placa on posa que no hi ha d’haver gossos”, es lamenta Montse Esteve, una de les persones que reclama una solució pel conflicte. A més de la brutícia generada, també es generen problemes de soroll pels lladrucs dels animals. A pocs metres, al parc del Baix Llobregat, està situada una de les noves zones de lleure per a gossos que l’Ajuntament va instal·lar fa mesos, però alguns propietaris d’animals s’han queixat que aquesta zona no compleix amb les expectatives mínimes per poder portar a les seves mascotes.

A més, una de les cantonades de la zona, per on no està permès l’accés a vehicles, és el punt de trobada habitual d’alguns joves per consumir begudes alcohòliques, sobretot els cap de setmana. Per acabar d’arrodonir-ho, les parets estan plenes de grafitis.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Actuació el 2016

Ja fa mesos que els veïns de la zona han fet arribar les seves queixes a l’Ajuntament de Molins de Rei. Fins i tot, el passat mes de maig, poc abans de les eleccions municipals, es va parlar personalment amb l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). Tot i això, les solucions definitives encara no han arribat.

En declaracions a Viu Molins de Rei, el regidor d’Espai Públic i Manteniment, Miguel Zaragoza (PSC), assegura que es farà una actuació a la plaça Joan Vallès i Vilà “durant el 2016”. “Concretament, millorarem l’enllumenat públic i la zona infantil de jocs”, explica Zaragoza. Tot i això, reconeix que hi ha algunes actuacions, com la neteja de les façanes, que “no corresponent a l’Ajuntament i sí als propietaris privats”. Zaragoza, a més, reclama “civisme” a la ciutadania per tal que compleixin les normatives a l’hora de cuidar de les seves mascotes.

Recomanacions personalitzades