Francisco Garcia (C’s) haurà de repetir una moció sobre un tema ja acordat i sense competències municipals

Ciutadans presenta una moció demanant que l’Ajuntament millori l’accessibilitat de l’estació de Renfe. El ple municipal es veu obligat a fer-li repetir el text perquè les obres de millora a l’estació són competència d’Adif i perquè ja han estat pressupostades. 

Francisco García, Ciutadans, votant al Pont de la Cadena // Jose Polo

Francisco García, Ciutadans, votant al Pont de la Cadena // Jose Polo

Una vegada més, el representant de Ciutadans a Molins de Rei es veu obligat a rectificar a la sala de plens. Després de demostrar que no sabia de l’existència de la Taula Local d’Habitatge, el regidor Francisco García ha presentat una moció que ha estat rebutjada per unanimitat per defectes de forma importants. Al text, Ciutadans ha reclamat al consistori que obri un “concurs públic” per construir una rampa a l’estació i ascensors entre les vies, per tal que les persones dependents puguin accedir als trens. El problema és que és l’empresa Renfe-Adif i no pas l’Ajuntament la que té competències sobre l’estació del municipi per poder-hi fer obres. A més el tema és una demanda històrica que ja s’està reclamant des de fa anys.

“Portem anys reclamant l’acessibilitat a l’estació de Renfe” ha assegurat el regidor Mobilitat, Miguel Zaragoza (PSC), que ha recordat durant el ple municipal del mes d’octubre la també necessària connexió des del barri a Les Conserves. Alhora Zaragoza ha deixat clar a Garcia que “Renfe està fent el projecte executiu” per millorar-ne l’accessibilitat, tot i reconèixer que “no estan per la labor” d’executar-lo. Malgrat que als pressupostos de l’Estat ja es preveu una partida pressupostària per les millores, el socialista ha promès “seguir insistint” a Adif, deixant ben clar al representant de Ciutadans que aquestes obres “no pertanyen a l’Ajuntament” pel que fa a les competències. També l’alcalde Joan Ramon Casals (CDC) ha volgut respondre al del partit d’Albert Rivera: “ni que volguéssim podríem”, ha dit. De fet, l‘alcalde ha explicat recentment en una entrevista a Viu Molins de Rei que una de les primeres decisions del govern municipal aquesta legislatura ha estat tornar a preguntar per aquest tema sense trobar una resposta positiva.

Des de les files convergents també ha opinat Ramon Sànchez, que ha demanat que es respecti “l’estructura arquitectònica de la façana” ja que l’edifici és una de les estacions de trens “més antigues de Catalunya”. En aquest sentit Francisco Garcia ha respost al·legant que “les persones són el primer”, independentment la importància arquitectònica de l’edifici.

Criticat per fer “copiar i enganxar”

El regidor d’ERC, Marc Rebulà, ha estat un dels més crítics amb la feina de García. “Quan li passin una moció de la central, no la copiï” ha dit Rebulà, que s’ha queixat que ja en tres altres ocasions els textos de Garcia fan menció a reglaments legals que no s’utilitzen al municipi. Unes acusacions que el regidor ha negat.

A més, l’alcalde ha advertit a Garcia que no tornarà a ser “tan excessivament benevolent” amb els terminis de presentació dels seus textos al plenari. Aquesta no és la primera enganxada que Garcia té amb la resta regidors. Ja ha estat criticat per no assistir a les comissions informatives, a les reunions del Consell Escolar ni de la Taula Local d’Habitatge, unes reunions l’assistència de les quals no és remunerada, com sí que ho és el plenari. De fet, per haver estat escollit per la ciutadania, Garcia té un sou de 4.560 euros anuals per assistència als plens municipals amb un plus de 1.140 euros per ser portaveu de Ciutadans.

Castigat a refer els deures

Els partits municipals han demanat a Garcia que torni a presentar la moció, modificant-la i adaptant-la a la realitat. Casals ha estat qui li ha proposat aquesta mesura, animant-lo a que reclami a Adif “allò que hem demanat tantes vegades”. Francisco Garcia s’ha compromès a refer-la, referint-se a qui té la competència i també fent menció al pressupost que ja ha estat aprovat, però no executat. “Refaci la moció i la votarem” ha promès Rebulà.

Recomanacions personalitzades