L’Ajuntament adjudica el contracte d’enllumenat per més de 500.000 euros mitjançant un decret d’alcaldia

El govern municipal ha adjudicat un contracte que pot arribar als 762.000 euros a Citelum Ibérica SL per conservar i mantenir l’enllumenat a Molins de Rei durant 3 anys via decret d’alcaldia. El procés és completament legal però la CUP demana “debat i discussió” a la sala de plens. 

El Mercat Municipal una tarda de desembre // Jose Polo

El Mercat Municipal il·luminat amb motiu del Nadal del 2014 // Jose Polo

Entre els més de 230 decrets d’alcaldia que es van donar compte al passat ple municipal del mes d’octubre hi ha la subcontractació d’una empresa privada durant tres anys i per un valor que pot arribar segons variables a més de 700.000 euros.

Ho ha fet públic el principal partit de l’oposició a la sociovergència, la CUP, que considera que es tracta d’un procediment que s’ha dut a terme “de manera legal” però no “democràticament”. Un dels regidors cupaires, Josep Raventós, ha demanat que adjudicacions tan rellevants com aquesta mereixen el “debat i discussió de la sala de plens”. L’oposició estava convidada a la taula de contractació d’aquest servei.

El contracte en qüestió es deriva a l’empresa Citelum Ibérica SL perquè es faci càrrec de l’enllumenat del municipi per un període de tres anys. És la mateixa empresa que portava aquest servei fins ara. El contracte, signat el dia 8 de setembre, comporta uns ingressos per l’empresa que poden arribar 762.000 euros repartits en dues parts: una de fixa, de 527.000 euros, i una altra de variable, per un cost de 186.000 euros.

L’alcalde, Joan Ramon Casals (Convergència), s’ha mostrat obert a parlar d’aquests temes amb l’oposició. Alhora, però, el batlle convergent ha defensat els valors de l’equip de govern que conforma amb el PSC: “no ens hem amagat mai de ser partidaris de la prestació de serveis”, que ha qualificat de ser un model “tan correcte” com qualsevol altre.

 

 

 • oscar

  Ahh la periodista es veu massa el llauto…existeix licitacio ? Si existeix els preceptes legals d’informacio ? Si. Existeix la tsula que realitza la ponderacio del plec tecnic ? Si. Llavors el proces d’adjudicacio esta ben fet …el procediment d’aprovacio pot ser per decret, junta de govern o ple. Quon es el problema ? Elisenda massa el llauto ? Si

 • idelfons

  Per la periodista si vol fer una mica la seva feina, si veu la pagina del perfil del contractant de la licitació mencionada a la resolució de la taula de seguiment (s’aixeca acta) no va assistir cap portaveus titulars dels grups municipals.

  Per tant tant la periodista per no fer la seva feina com per el portaveu de la CUP per no fer la feina .

 • dclosa

  Comentari que Viu molins me ha borrado , ¡Viva la Democracia , la libertad de expresión , y los mangoneos periodísticos locales (subvenciones municipales) y la Republica bananera de Molins de Rei !

 • dclosa

  Las adjudicaciones a dedo son un plato habitual en política, ya desde los años 40, Aún con la democracia, ellos se lo guisan ellos se lo comen, y de comer, en Molins de Rei se come mucho, con los sustanciosos sueldos políticos que se cobran, hecho que al parecer es ya irreversible por estar todos confabulados. Dado lo inevitable, bueno sería que los de Citellum reforzasen los niveles de iluminación (Lux) y la calidad de luz ( luz blanca) en los pasos zebra que actualmente no están en normativa y solicitasen la poda de las copas de los arboles que no dejan pasar la luz.

  • idelfons

   Home Closa, no cal llençar la pedra i amagar-se. Si tens proves de licitacions a dit per això estan el tribunals

   • dclosa

    Jo no cobro, ni tinc diner fàcil de l’Administració com tu, i no em gasto els meus diners en pleits amb els que “ellos se lo guisan ellos se lo comen” . Altra feina tinc…

   • dclosa

    Un informe fet per una empresa externa que analitza l’estat dels comptes municipals, entre altres coses, adverteix sobre la necessitat de millorar les adjudicacions.

 • Pingback: El nou contracte d'enllumenat preveu la substitució de les làmpades poc eficients | Viu Molins de Rei()