Els Matossers tanquen una temporada d’èxits

Els castellers de Molins de Rei acaben la temporada a Figueres, millorant l’actuació de Festa Major. Els molinencs han aconseguit consolidar una fita històrica per a ells, els castells de set pisos.

Els matossers, en un moment de la diada // Matossers de Molins de Rei

Els matossers, en un moment de la diada // Matossers de Molins de Rei

“Avui hem fet la millor actuació de la història. No puc estar més content!”. Aquestes han estat les paraules de Salva Prat, el cap de colla dels Matossers, a l’última diada castellera de la temporada. Els castellers han alçat diumenge 15 a Figueres un 3 de 7, un 3 de 7 amb agulla i un 4 de 7, les mateixes construccions fetes per la Festa Major de Sant Miquel. A més, però, han aconseguit descarregar un pilar de 5 pisos, superant doncs aquella actuació. De fet, aquesta temporada castellera molinenca serà recordada per la consolidació de les construccions de set pisos, un repte que la colla ha assolit després d’anys de perseverança.

A la darrera actuació, a més dela presència de 130 Matossers, també hi ha actuat la Colla Castellera de Figueres i els Xerrics d’Olot. Els locals han descarregat un 5 de 7, un 7 de 7 per primer cop a la història i un 4 de 7 amb agulla, mentre que els olotins han portat a plaça un 3 de 7, un 5 de 6 i una torre de 6 pisos. Abans d’acabar, les tres colles han fet uns pilars de dol, en solidaritat amb les víctimes dels atemptats de París.

Segueixen amb l’Escola de Castells

La temporada acaba però els Matossers es mantenen actius. A partir d’ara s’acaben els assajos de divendres i comença l’Escola de Castells, una oportunitat per ensenyar a fer castells a tothom qui s’apropi a la Federació Obrera, i així estendre els vincles de la colla. Al desembre es convocarà l’Assemblea Anual Ordinària de l’entitat.

 

 

Recomanacions personalitzades