El voluntariat per la llengua arriba a les 20 edicions

Molins de Rei ha sumat més de 500 parelles lingüístiques durant les 20 edicions del voluntariat per la llengua, activitat impulsada pel Servei Local de Català. L’objectiu d’aquest servei és “reforçar l’ús del català a persones que l’estan aprenent”. 

Imatge de les parelles de la darrera edició // Ajuntament de Molins de Rei

Imatge de les parelles de la darrera edició // Ajuntament de Molins de Rei

Amb les 37 persones inscrites en l’última edició del voluntariat per la llengua, aquesta activitat supera la barrera de les 500 parelles lingüístiques constituïdes al llarg de la seva història. Impulsat pel Servei Local de Català de Molins de Rei, aquesta activitat ja suma 20 edicions des de l’any 2003, quan es va començar a fer.

Les parelles lingüístiques busquen potenciar que un aprenent de català o una persona que l’utilitza poc el faci servir més gràcies a una trobada setmanal amb una persona que habitualment parla aquesta llengua.

A més, també s’acostuma a aprofitar per donar a conèixer els trets més característics de Molins de Rei en el cas que una de les parelles hagi vingut a viure al municipi. Tanmateix, diverses entitats molinenques col·laboren amb la iniciativa. En la darrera edició s’han constituït 17 parelles i un trio.

 

Recomanacions personalitzades