L’Ajuntament instal·la una càmera de vigilància al carrer Carril

El Carril, carrer on multitud de conductors cometen infraccions, ja està vigilat per una càmera. El projecte, que comença amb una prova pilot de sis mesos, començarà a sancionar els infractors a partir del pròxim mes de gener. La càmera només fa fotografies de matrícules i, en cap cas, grava imatges. 

Un cotxe travessa el carrer Carril // Ajuntament de Molins de Rei

Un cotxe travessa el carrer Carril // Ajuntament de Molins de Rei

Després de múltiples queixes dels veïns i comerciants de la zona, l’Ajuntament de Molins de Rei ha instal·lat una càmera de vigilància per perseguir les infraccions al carrer Carril. El carrer, on només poden passar els vehicles els dies feiners entre les 9 i les 18 hores, ha estat víctima de l’incivisme dels conductors, que no fent cas de la normativa circulen per aquest punt posant en perill els vianants i les persones que es troben a les terrasses dels bars.

El projecte de la càmera de vigilància, que vigilarà el tram entre la plaça de l’Estació i la plaça de la Creu, ha començat dilluns 9 de novembre i es troba en una fase pilot. Hi haurà tres fases d’implantació: la primera durarà un mes i servirà per fer un recompte dels vehicles que passen pel carrer Carril, després i també durant un mes la càmera començarà a fer fotografies de les matrícules dels cotxes que passin en horari no permès i no estiguin no autoritzats per tal d’avisar-los i, per últim, a partir del gener es seguirà el mateix procediment però, aquesta vegada sí, sancionant els infractors.

“La càmera instal·lada no enregistra imatges, només fa fotografies de la matrícula dels vehicles i ni tan sols pot captar imatges de les cares de la gent”, destaca l’Ajuntament de Molins de Rei a través d’un comunicat. Aquest punt de Molins de Rei es fa servir per unes 300.000 persones anualment i és un punt molt transitat per vianants perquè serveix per arribar a l’estació de la Renfe. El pla de Mobilitat el considera com una zona de la “xarxa principal de vianants”.

Mapa interactiu sobre els carrers amb plataforma única

Elaboració del mapa: Ràdio Molins de Rei
  • dclosa

    ¿Y los que tengan que ir a recoger con coche a una persona y luego incorporarse a una vía de salida como la N 340, cómo lo hacen, Hay que darles un paseo por todo el pueblo? , ¿Quien se ha quejado, los vecinos que apenas quedan) que viven allí o los dueños de los bares?, Las vias públicas , los paseos y las plazas públicas de Molins de Rei con el gobierno de CIU+PSOE se han convertido en verdaderos negocios de birras. ¿Qué sentido tiene el impuesto de circulación municipal si realmente no podemos circular ni aparcar en las calles? , ¿ No debería suprimirse, para poderlo gastar en birras?