L’Ajuntament al·lega que el pla INUNCAT estava desactivat la nit de les darreres inundacions

La sociovergència destaca que l’últim episodi d’inundacions es va produir amb el Pla INUNCAT desactivat. El dia abans, s’havien pres algunes mesures preventives per prevenir els aiguats que van ser insuficients per suportar els entre 100 i 120 l/m2 caiguts en poc més de dues hores. 

El Rafael Casanova inundat // David Guerrero

El Rafael Casanova inundat el passat dia 3 // David Guerrero

El govern municipal format per Convergència i PSC fa públic que durant les inundacions del passat dimarts 3 de novembre el pla INUNCAT estava desactivat. Aquest dispositiu responsabilitat de la Generalitat es va desactivar des de les 20 hores del dia anterior, un cop va passar l’episodi de llevantades que es va saldar amb una ferida a Molins de Rei. Quan va caure la gran tempesta que va propiciar l’última de les múltiples inundacions que han afectat Molins de Rei durant els últims mesos, i que en aquesta ocasió ha afectat tota la zona baixa del municipi i no només el Centre Vila, no estava activat.

El dia abans de les inundacions, quan l’INUNCAT sí que estava activat, es van obrir els sifons dels embornals del carrer Rafael Casanova i es va fer una neteja de fulles específiques a les zones “més sensibles”, segons informa el govern municipal a través d’un comunicat de premsa. La darrera neteja del clavegueram d’aquesta zona, inundada gairebé cada vegada que hi ha una tempesta de certa magnitud d’ençà de la seva reforma, va ser el dia 13 d’octubre. A més, durant el mateix dilluns es va demanar als equips d’esporga que retiressin les branques i fulles que havien treballat. També es va demanar el mateix als responsables de les obres del nou barri de Les Guardioles.

Entre 100 i 120 l/m2

Després d’haver fet obres i actuacions d’importància precisament per intentar evitar noves inundacions, la sociovergència ha argumentat que la tempesta va ser tant “excepcional” i “estàtica” – que només va caure sobre un punt concret, en aquest cas Molins de Rei – per explicar els últims aiguats. Des del principi, han al·legat que van caure 120 litres per metre quadrat durant les dues hores que va durar l’episodi, el que significaria un 30% de tota l’aigua caiguda a Molins de Rei durant tot el que portem de 2015. Ja en les hores posteriors a la tempesta, els serveis meteorològics de Televisió de Catalunya, donada les diferències de criteris entre les estacions meteorològies del municipi, indicaven una xifra més prudent: 112 litres per metre quadrat. Ara les dades del pluviòmetre manual, que serveix per contrastar l’automàtic, situat a escassos metres de l’automàtic a la zona de Bonavista – d’on es treuen les dades de Meteoclimàtic que l’Ajuntament dóna per bones – encara baixa una mica més la xifra de litres i els situa al voltant dels 100 per metre quadrat. En tot cas, ja siguin 100 o 120, aquesta seria la tempesta més important dels últims anys a Molins de Rei, superant els 80 libres per m2 de setembre de 2014.

 

 • dclosa

  Dicen que: “El hombre es el animal que tropieza dos veces con la misma piedra”, Muchos ciudadanos molinenses han tropezado ya con la segunda, votando de nuevo en estas últimas elecciones minicipales a CIU y al PSOE , y lo peor es que pobrecillos, aún no se han dado cuenta. Una vegada més, i ja en són moltes a Molins de Rei s’ha tornat generar el caos de forma literal, y ahora los de la sociovergència CIU + PSOE , nos salen con la excusa de que l’últim episodi d’inundacions es va produir amb el Pla INUNCAT desactivat, pero que el dia abans, s’havien pres (¿cuales?) algunes mesures preventives per prevenir els aiguats i que van ser insuficients per suportar els entre 100 i 120 l/m2 caiguts en poc més de dues hores, si realmente los sociovergentes son incapaces en estos casos de manetener en estado de alerta a la ciudadanía de Molins de Rei a través de su flamante Radio Municipal 91.2 , dependiente directamente en vena de la “alcaldía” y que tanto nos cuesta mantener con nuestros dineros del Presupuesto Municipal. ¿De qué nos sirve el tener una emisora municipal si en las horas de emergencia local está cerrada y los locutores cada cual en su casita, Inundaciones que en aquesta ocasió ha afectat tota la zona baixa del municipi i no només el Centre Vila, i INUNCAT no estava activat.
  No es admisible que el sentido cumún de los gobernantes y la seguraidad de la ciudadanía de Molins de Rei dependa de un papel, de la divina providencia, ni de la suerte o la casualidad, ni de que si el dia abans de les inundacions, INUNCAT estava activat o no, ni de si es van obrir els sifons dels embornals del carrer Rafael Casanova i es va fer una neteja de fulles específiques a les zones “més sensibles”, (¿qué significa eso d esensible, con pomada o sin ella?) i que la darrera neteja del clavegueram y nosostros en casita y ahí te quedas? ) als equips d’esporga que retiressin les branques i fulles que havien treballat. També es va demanar el mateix (¿ con sensibilidad , nosotros en casita y ahí te las apañes?) als responsables de les obres de Les Guardioles.
  La ciudadanía de Molins de Rei estamos
  hartos de tantas excusas, de tantas promesas políticas y de tanta palabreia vacia., y no nos sirve que després d’haver fet obres i actuacions als carrers per intentar evitar noves inundacions, se argumente con lo de siempre, que la tempesta va ser “excepcional” i “estàtica” , (que no dinámica según el teorema de Bernoulli) que només va caure sobre un punt concret, y mala suerte de Molins de Rei , y que todo depende de los litros, de unos litros más o de unos litros menos… y de si les dades de Meteoclimàtic (janés) l’Ajuntament les dóna per bones o no en un papé. Lo peor es que nos quedan 4 años más con las mismas excusas.

  Los ciudadanos de Molins de Rei que pagamos el IBI , queremos que dicho impuesto se destine a la mejora de las calles y de las cloacas y no a los sueldos de políticos locales o a becas comedor. Mal lo tenemos la ciudadanía de Molins de Rei, si los que debieran defendernos de tal injusticia (Podemos, CUP , etc) la mayoria de sus componentes no han pagado nunca un IBI , y mal serán nuestros defensores y moralidad , si sin apenas mover un dedo, los politicos locales se ensacan, por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, cobra por el morro, 380 € (63.000 Ptas) , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) / Pleno , y que todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos de confianza ( incluidos ingenieros hidráulicos), regidores de la oposición, etc. se nos llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal , dineros que los sacan directamente del IBI