La intensa pluja genera el caos una vegada més a Molins de Rei

El Centre Vila torna a inundar-se tot i les múltiples obres fetes per evitar-ho. El carrer Jacint Verdaguer es converteix en una riera i el Rafael Casanova també es víctima de l’aigua una vegada més. “Tota la part baixa del poble s’ha vist afectada”, expliquen fonts municipals a Viu Molins de Rei.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Una vegada més, i ja en són moltes, una intensa tempesta ha tornat generar el caos de forma literal a Molins de Rei. El carrer Rafael Casanova, sobre el qual s’ha actuat durant els últims mesos perquè això precisament no passi, s’ha tornat a inundar. El carrer Jacint Verdaguer, tot i les noves connexions entre col·lectors, s’ha convertit en una riera, víctima de la força de l’aigua. El Centre Vila s’ha vist molt afectat, però no ha estat, ni de bon tros, l’únic barri que ha patit les conseqüències de la tempesta.

Aquesta vegada, però, els problemes no s’han reduït en un punt específic de Molins de Rei, sinó que s’han diversificat. El barri del Canal s’ha col·lapsat i els bombers també s’han desplaçat fins a les obres de Les Guardioles. De fet, fonts municipals han informat a Viu Molins de Rei que s’ha vist afectada “tota la part baixa del poble”, des del barri de la Granja fins el del Canal. Carrers com Anselm Clavé, Mariona o, fins i tot, el passeig del Terraplé no han pogut ressistir la situació. També s’ha inundat part de l’avinguda Barcelona, el pont de la Mariona, Raseta o el carrer Amadeu Vives. Fins i tot l’aigua ha arribat al polígon El Pla. A més, s’ha trencat un petit mur al costat del pas sota vies causant filtracions d’aigua als edificis situats a l’avinguda Barcelona i generant moltes molèsties.

Aquestes mateixes fonts afirmen que “els dos col·lectors” del centre del municipi s’han col·lapsat i això ha generat la inundació. A més, molts baixos de pàrquings de particulars s’han vist afectats. Segons Meteoclimatic, l’estació meteorològica situada a la zona de Bonavista ha recollit 120 litres per metre quadrat acumulats durant el dia. En canvi la de la zona de l’Estel marca uns 64 litres per metre quadrat entre les 9 i les 12 de la nit. Els serveis meteorològics de Televisió de Catalunya treballen amb la dada de 112 litres per metre quadrat. En tot cas, és una tempesta de grans dimensions.

A través d’un comunicat, l’Ajuntament de Molins de Rei assegura que la tempesta ha estat “estàtica”, és a dir, que només ha caigut amb aquesta intensitat a Molins de Rei i no pas sobre els municipis del voltant. “Els col·lectors no van poder engolir l’excepcional tromba d’aigua que va caure i van quedar col·lapsats”, es lamenten des del consistori. “La llevantada del dia anterior va tapar de fulles molts embornals”, afegeixen. La Guàrdia Urbana, Bombers, Protecció Civil i l’ADF han treballat fins les tres de la matinada per solucionar els diferents desperfectes causats per l’aigua.

L’alcalde Casals diu que són pluges “excepcionals”

Tot i que durant els últims mesos Molins de Rei, i especialment el seu centre, s’ha inundat diverses vegades, l’alcalde, Joan Ramon Casals (Convergència), considera que aquest episodi és “absolutament excepcional per la seva intensitat”“Des de l’Ajuntament hem treballat tota la nit per poder garantir que la vila s’aixeca amb la màxima normalitat possible”, afegeix l’alcalde. El primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha agraït “la col·laboració de tothom que va estar treballant des del primer minut en un problema que va afectar pràcticament a tots els barris del municipi” i ha celebrat que “malgrat la intensitat i la virulència de la tempesta no hi hagi hagut danys humans”.

 

 

 • Miquel

  Sort que ens varen prometré que mai sortiria una gota pel nou tunel de vianants sota la via, que han fet de les Guardioles al Amadeu Vives….

 • alfred

  Estem a Molins dins d’una bombolla ? Sembla que una part del periodisme creu que si, si la dada es certa 120l/m2 segons TV· 110lm2 . Caldria veure que pasa fora de la nostra bombolla.
  Fa poc a França amb la perdua de 17 vides humanes a Niza plou en un dissatbe un 10% de tot l’any (tot l’any 800 l/m2 ) total plou una nit 80 l/m2. El passat agost a Olot amb greus problemes d’evacuació de guarderies e inundació de baixos plou 72 l/m2 a Torrevieja (Alacant) plou 75 l/m2 i baixos, garatges inundats amb 10 vehicles sinistre total al carrer. Fa quatre dies a Gran Canaria la mida més gran de pluja es a l’aeroport de Gran Canaries en dues hores 60l/m2.
  No cal dir que en el Ple d’avui ens trobarem a grups politics que tambe viuen en aquesta bombolla que per molt que plogui a la Vila no tenim que tindre cap problema .

 • Miquel Vila

  Hola, comprovant les dades exactes del periode de pluja de les 9h del vespre fins a les 12 de la nit a l’Estació meteorològica de l’Escola Estel s’han recollit 64,60 litres en 4h. El valor que diu l’article és el total del més de novembre.

  • oscar

   A quina data estem a 25 de novembre ?

  • alfred

   Segons l’estació meterologica del Bonavista- Molins de Rei
   Molins de Rei – Bonavista (ESCAT0800000008750B)
   Les dades de precipitació en dos dies son de 149l/m2 i si voleu informació de la pluja caiguda ahir la podeu veure a l’enllaç http://www.meteoclimatic.net/perfil/ESCAT0800000008750B No estaria malament abans de donar informació anar-hi a les fonts per cert a tot el mes de novembre plou 153,6 l/m2 i a l’any 458,.8 l/h o sigui en dos dies ha plogut el 32,47 % de la pluja de tot l’any en dos dies

 • dclosa

  Dicen que: “El hombre es el animal que tropieza dos veces con la misma piedra”, Muchos ciudadanos molinenses han tropezado ya con la segunda, votando de nuevo a CIU y PSC y lo peor es que pobrecillos, aún no se han dado cuenta. Una vegada més, i ja en són moltes a Molins de Rei s’ha tornat generar el caos de forma literal. El carrer Rafael Casanova, sobre el qual l’actual govern CIU + PSC ha actuat durant els últims mesos perquè això precisament no passi, s’ha tornat a inundar.
  El carrer Jacint Verdaguer, tot i les noves connexions entre col·lectors també fetes per l’actual govern CIU+PSC, s’ha convertit en una riera. El Centre Vila com sempre, s’ha vist molt afectat. El barri del Canal s’ha col·lapsat i un mur s’ha tombat a les Conserves.
  Lo curioso de todo ello son las manifestaciones de los responsables políticos muncipales, por no decir que serian las mismas de cuaquier niño de ESO , en cuanto a evidencia y obviedad. Fonts municipals han informat que s’ha vist afectada “tota la part baixa del poble”, pues… no será que las aguas como con Moises, ahora en el 2015 con CIU+PSC en el govern, van hacia arriba….
  R que r , Los del govern, siempre con la misma y cansina canción : “els dos col·lectors” del centre del municipi s’han col·lapsat i això ha generat la inundació, Obviamente. Y con las mismas excusas infumables de siempre : asseguran que la tempesta ha estat “estàtica”, és a dir, que només
  ha caigut amb aquesta intensitat a Molins de Rei i no pas sobre els municipis del voltant. “Els col·lectors no van poder engolir l’excepcional tromba d’aigua que va caure i van quedar col·lapsats”, y “La llevantada del dia anterior va tapar de fulles molts embornals i la Brigada Municipal (de 8 a 15h) que ya no tienen competencias, rascándose la panxa”, “són pluges excepcionals” , bla , bla , bla…..

  Según declaraciones por la radio municipal el día 4 , el Sr. Alcalde, Joan Ramón Casals Mata (CIU) , indicó que está buscando a alguien (un ingeniero) que entienda de estas cosas. ¿ No les siven los cargos de confianza? , Las recomendaciones de la EMB sobre el colector del canal no han funcionado
  y está muy preocupado, pero no quiere ni oir hablar, ni de asumir responsabilidades, ni técnicas ni
  políticas, que a lo mejor son de los de antes (Arcas)
  Lamentables las respuestas y soluciones del representante político tertuliano de CIU los miércoles en la radio municipal Jordi Pradell (CIU) , de que no dimitrá nadie de CIU, de que los de NEJOMA se hagan un seguro, que cambie de ubicación de la tienda , de que pongan maderas, de que las tiendas las
  eleven del suelo, y lamentables también las soluciones del Sr. Joan Barrios, representante tertuliano del PSC , que como Indiana Jones en el arca perdida, aún está buscado informes… No se trata
  de solucionarlo dando alegremente dineros y subvenciones a los comerciantes afectados, ya que al final el dinero no lo sacan de sus sueldos de políticos, sino de las arcas municipales y lo pagamos entre todos. Agradecer al Sr. Alex Maymo de la CUP que como mínimo se ha mirado el proyecto y de sus datos de que los bajos de la Incresa costó 300.000 € suplementarios y la plaza de Estació 40.000 € de más, etc .etc. Al Silvano de Podemos le recomendamos repase un poco la física , en especial el capitulo de hidráulica, para que pueda entender en propiedad lo que se le dice cuando vaya a reuniones informativas sobre las obras.

  • alfred

   Sembla que viu al món de “matrix” amb les dades donades tant per televisió com per altres estacions meterologiques i ara be amb la mateixa canço dels sous, es veu que es el problema que tenen tots els politics, arquitectes dels pobles que plou 110l/m2 tenen el mateixos problemes. Això si, es veritat que no hi ha una persona que es presenta per un partit i li foten fora i es dedica a deixar papers als carrers amb les seves propostes ( desprès parlem de la neteja )

   • dclosa

    Qué t’empatolles !! , Se nota que es usted funcionario y se da por aludido, A la ciudadanía no nos interesa si son o no son lluvias excepcionales y si con un litro más o litro menos no hubiese ocurrido lo que ocurre un año tras otro, Estamos hartos de tantos discursos, sermones y palabrería barata. ¿Dónde están los informes que a bombo y platillo prometieron ? , ¿ Alguien los ha visto? , ¿La oposición quizás?, Muchos como usted, se han encerrado en una burbuja irreal, todo lo disculpan y todo les está bien, no admiten critica, y menos si va en contra de su partido politico, viven en “Un mundo feliz” como en la novela del escritor británico Aldous Huxley, Nada de matrix , Mal lo tenemos si los políticos locales se creen que son nuestros defensores, si sin apenas mover un dedo, se ensacan, por el simple
    hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, 380 € (63.000 Ptas) , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 =
    8.000 € (1.328.000 ptas) / Pleno , y todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a
    dedicación completa, cargos de confianza (dónde hay ingenieros) , regidores de oposición, etc. se nos
    llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal, para que luego se disculpen de que aún no han solicitado los informes que en su día prometieron. ¡Basta ya de tanto inépto en el Ayuntamiento !

 • Pingback: La tempesta fa caure un mur pròxim al pas sota vies de l'estació generant desperfectes a l'avinguda Barcelona | Viu Molins de Rei()

 • Jaume

  S’ha
  de ser neci, obtús i curt de mires per ser tant tendenciós. A títol d’exemple,
  les pluges superiors als 100 l/m² a la capçalera de la conca del Sió caiguts
  durant la tarda i vespre d’abans-d’ahir van provocar una gran crescuda i
  desbordaments aigües avall, com la d’Agramunt i Preixens. Conseqüències 4 àvies
  mortes. Estem parlant d’un riu, que la capacitat d’absorció d’aigua està anys
  llum d’un embornal o col·lector. A Molins de Rei, no s’ha de lamentar cap
  desgràcia personal. Això no és notícia, oi? O l’actuació dels serveis
  d’emergències tampoc, oi? Però de ben segur, que les ments brillants (aquest
  matí escoltant la ràdio hi ha qui pixa colònia), amb les seves teories només
  saben apuntar a una mala gestió a l’Ajuntament. L’excepcionalitat no és cap
  argument. Sempre opinem sense contrast, a ulls clucs. I la culpa les fulles
  dels embornals, oi? Algú amb un parell d’ous, es capaç de dir que amb 120l/m2
  no hagués inundat Molins de Rei? En serio, algú prou valent per replicar-ho? I
  amb arguments?. Amb capacitats de m3/s.?… (Sr. Closa, vostè abstinguis si us
  plau).

  • Pere

   Hola Jaume, estic d’acord que les inundacions eren
   inevitables per la magnitud de la pluja, però em vols dir que si haguessin
   estat nets els carrers i no s’haguessin taponat nombrosos embornals amb fulles
   la inundació hagués sigut menor? quantes vegades ja ha passat? als voltats del
   Parc Mariona és freqüent veure embornals plens de fulles dies i dies… tenim
   la mateixa plantilla de brigades de neteja? mateixos recursos? segur???? jo vaig veure in situ com en un carrer on l’aigua pujava per la vorena, quan un veï va treure les fulles i va obrir l’embornal va baixar la inundació a la meitat. Et puc dir que en dies no tant excepcionals com el d’ahir carrers propers al Parc Mariona s’han inundat, i no parlo del dia del fang de les Guardioles, sinó d’altres dies….

  • dclosa

   Jaume, Que yo sepa usted no es quien ni nadie para que yo pueda expresar libremente mis opiniones, No nos venga a distraer con lo ocurrido con el Sió, y que todos ya sabemos, Estamos hablando de Molins de Rei y sólo de Molins de Rei, Hemos estado de suerte demasiadas veces y que no tengamos que lamentar víctimas. Mal lo tenemos si los políticos locales se creen que son nuestros defensores, si sin apenas mover un dedo, se ensacan, por el simple hecho de asistir a un pleno, cada regidor, de los 21 que tenemos, 380 € (63.000 Ptas) , y que cada pleno municipal nos cuesta : 21 x 380 = 8.000 € (1.328.000 ptas) / Pleno , y todo el tinglado político en Molins de Rei, entre sueldos del alcalde, regidores a dedicación completa, cargos de confianza (dónde hay ingenieros) , regidores de oposición, etc. se nos llevan 874.114,64 € /año (145 milions Ptas ) de nuestro Pressupost Municipal, para que luego se disculpen de que aún no han solicitado los informes que en su día prometieron. ¡Basta ya de tanto político y de tanto inépto en el Ayuntamiento !, ¡ Estamos hartos !

 • Pingback: El nou pas sota vies de Les Guardioles es converteix en canal portant l'aigua fins al carrer Amadeu Vives | Viu Molins de Rei()

 • Albert

  Respecte el que comenta l’article sobre l’estació del barri Bonavista, indicar que en efecte els 120 mm corresponen a l’acumulat diari (24h), dels quals aproximadament uns 100 correspondrien a la tempesta del 3/11a la nit. A banda d’això, caldria posar aquesta quantitat en quarantena de moment ja que, tot i que possible en situacions com la d’ahir a la nit, existeix força diferència respecte el que marca l’estació de l’escola Estel. En situacions de precipitacions de grans intensitats instantànies, podrien existir certes desvicions en la lectura efectuada pel pluviòmetre automàtic. Afortunadament, l’emplaçament disposa d’un pluviòmetre manual el qual indicarà l’acumulat en el periode, és a dir, des de l’inici de les precipitacions dilluns fins a la tempesta de dimarts. Segons Meteoclimatic, aquesta xifra és de 149 mm, però ara caldrà comparar aquesta xifra amb el que indiqui el pluviòmetre manual. Si fossin properes, sí que es podria donar per bona la dada de l’estació automàtica.

  • dclosa

   A la ciudadanía de Molins de Rei no nos interesa si son o no son lluvias excepcionales y si con un litro más o litro menos no hubiese ocurrido lo que ocurre un año tras otro en el municipio, Estamos hartos de tantos discursos, sermones y palabrería política barata. ¿Dónde están los informes técnicos de las cloacas que a bombo y platillo los de CIU + PSC nos prometieron ?

   • Jaume

    Ni als Molinencs ens interessa vostè, i ens hem d’aguantar.

    • dclosa

     Ni a Usted tampoco nos intereesa. Sólo intentan desviar la atención con eso de “excepcional” , que si en las tertulias de la Radio Municipal , que si con los metereólogos locals ( Janes) , que si los litros de unos y los litros de otros, etc. etc y exculpar a los verdaderos responsables, ¡Hartos !

 • Pingback: Els comerciants del Rafael Casanova demanen a l'Ajuntament que afronti el problema de les inundacions | Viu Molins de Rei()