Molins Camina torna a posar en dubte la viabilitat de Les Guardioles

El partit municipal format per Podemos, Equo i Procés Constituent qüestiona el plantejament demogràfic i econòmic de la construcció del nou barri de Les Guardioles perquè està “sobredimensionat”. També diuen que l’Ajuntament encara ha de cobrar 1,6 milions d’euros de l’Impsol i demanen respostes a l’equip de govern.

El nou barri de Les Guardioles des del cel // Ajuntament de Molins de Rei

El nou barri de Les Guardioles des del cel // Ajuntament de Molins de Rei

Molins Camina obre el bagul dels records de Les Guardioles per tornar a criticar el projecte urbanístic. Després de les alarmes de paralització de les obres per part d’ERC desmentides de forma taxativa per l’alcalde, els d’Ana Aroca han buscat els convenis del 2006, amb Ivan Arcas (ICV) i ERC al capdavant del llavors govern municipal, per acabar posant-ne en dubte la viabilitat avui en dia

A grans trets, critiquen que tot el projecte s’hagi pensat i dissenyat tenint en compte unes perspectives econòmiques i demogràfiques que no s’han fet realitat. Expliquen que els convenis de 2006 van duplicar l’extensió edificable que Les Guardioles tenien en un primer moment. A més, diuen que es van obviar “condicionants socioeconòmics” com ara “l’evolució futura de la taxa d’atur, el poder adquisitiu dels salaris o el finançament hipotecari”, a l’hora d’estudiar quina seria les necessitats d’habitatge del municipi. Es queixen que es va avalar un estudi que no va preveure l’efecte de la crisi econòmica, ja que, entre altres coses, considerava que a Molins hi viurien 5.000 persones més al 2015 de les que reflecteixen actualment les dades oficials. Constaten que Les Guardioles és un projecte ideat en plena bombolla immobiliària que s’acabarà realitzant en unes circumstàncies econòmiques molt diferents.

A més, consideren que el preu del sòl es va “sobrevalorar” de manera “esbojarrada” com venia sent habitual durant els anys de la bombolla. Per criticar aquest fet parteixen de diversos informes. Un, el conveni urbanístic amb l’empresa majoritària del projecte, Sacresa, signat el 2006 i aprovat el 2010, on s’apuntalava el projecte i que, segons el Molins Camina, “deixa la ciutadania fora del debat”. També es queixen que aquest document va modificar el Pla General Metropolità perquè la superfície s’ampliés en el doble que estava permès, o que es comprés un solar que l’Ajuntament tenia en propietat per un preu que és “més del doble del preu actual mitjà”.

D’altra banda, en aquest extens informe alerten que falten diners a les arques públiques i que això, segons ells, podria posar en escac i mat el nou barri. El motiu: que en la compravenda dels terrenys municipals per part de l’Institut Metropolità del Sòl (Impsol), hi ha 1,6 milions d’euros que encara no s’han cobrat. De moment l’Ajuntament ha rebut més de 3 milions d’euros, amb els quals va poder comprar els terrenys del nou institut Lluís de Requesens.

Casals: “La tardança a cobrar els diners no afecta les obres”

En una entrevista a Viu Molins de Rei que veurà la llum pròximament, l’alcalde Joan Ramon Casals ha assegurat que el fet que aquests diners faltin per cobrar no té “cap efecte real” sobre l’estat de la urbanització. De fet, ha avançat a aquest diari que els diners es cobraran d’aquí a dos anys i mig, un cop finalitzin les obres d’urbanització del solar, dutes a terme per l’empresa Rogasa, i es comencin a construir els edificis. Part d’aquests diners, a més, no s’arribaran a cobrar mai .”Hi ha una part que es compensarà”, ha dit l’alcalde, pel fet que l’Ajuntament deu diners a l’Impsol per la quota d’urbanitzar el barri, com qualsevol altre propietari.

“Si consideren que estava sobredimensionat, que parlin amb els que hi havia a l’Ajuntament el 2006”, ha sentenciat Casals davant les crítiques del partit d’esquerres. “Estic convençut que es va fer bé” ha assegurat l’alcalde, que ha afegit que preveu que el barri s’ompli “a poc a poc” com ha passat en altres barris com La Granja.

Recomanacions personalitzades

  11 comments for “Molins Camina torna a posar en dubte la viabilitat de Les Guardioles

 1. oscar
  29/10/2015 at 10:59

  Sembla que el partit Icv esta coaligat amb podemos , equo a les ultimes eleccions al parlament i a les properes del 20 d o sigui son socis ?

  • CONDE ROJO
   29/10/2015 at 12:17

   Si esa confluencia de facto a perdido votos. Los más beneficiados han sido EQUO, que por lo menos han salido en los papeles, ya que estos ecologistas, no tenían nada aquí en Catalunya.

   • Raúl Vaos
    30/10/2015 at 23:35

    EQUO lleva un año constituido en el Baix Llobregat. En las pasadas elecciones municipales fue miembro impulsor y colabora en Molins Camina .
    Participó activamente en 6 candidaturas municipalistas de la comarca, en todas ellas se consiguieron actas de regidxr, en estos momentos EQUO cuenta con mesas locales de apoyo en los municipios de Castelldefels, Sant Feliu, Cornellà, Sant Boi de Ll. y cuenta con militantes y simpatizantes en otras localidades de la comarca. Ha trabajado activamente en BCN en Comù donde consiguió una representante de distrito (no me acuerdo cual es el nombre exacto del puesto).Llevarnos algún año más en Catalunya y a pesar del apagón mediático que padecemos, poco a poco vamos ganando un espacio para la ecología. Posteriormente ha participado con 5 candidatos en puestos que partían desde el 22 hacia abajo en CatSiQueEspot donde ha destacado con propuestas programáticas como la Transición de las Energías Fósiles a las Renovables, sus propuestas de Soberanía Energética,Soberanía Alimentaria (estas si nos hace soberanos por razones obvias), su apuesta decidida por participar en las instituciones para defender algo que muchos olvidan, NUESTRO PLANETA.
    EQUO se está ganado a pulso su espacio político, con trabajo, generosidad, honestidad, coherencia politica, transversalidad, democracia interna y propuestas sobre la Ecología Política. Como consecuencia de este trabajo cada vez tenemos más implantación en toda Catalunya.
    La grandeza de la democracia es el respeto por las minorías.

    Raúl Vaos
    Militante de Equo en Molins de Rei

    • oscar
     31/10/2015 at 11:11

     Tranquil Raul ja has tingut el teu espai publicitari

     • Raúl Vaos
      02/11/2015 at 22:52

      Oscar y Miguel, la democracia se caracteriza por el respeto a las minorías, sin ese respeto se pierde la esencia, por tanto la democracia,ya lo digo al final.

     • alfred
      03/11/2015 at 16:39

      Crec Raúl que agafes un protagonisme que no pertoca a la noticia. Ara be, tot el respecte per les minories, parlin amb l’idioma que parlin a més quant parles de respecte sembla que al Sr. Conde Rojo ja li poses nom com Miguel el teu respecte no es el mateix que demanes. Per cert de la noticia tens quelcom a dir ?

     • Raúl Vaos
      06/11/2015 at 14:08

      Hola Alfred,
      Miguel és amic meu i tinc la suficient confiança per anomenar-lo pel seu nom , la prova la tens en que ell no s’ha molestat. Pel que fa a la notícia jo pertanyo a Molins Camina i he donat la meva aprovació i la meva modesta aportació a aquesta. Però si et fixes jo he sortit en defensa del meu partit Equo Catalunya quan (copio literal) . “ya que estos ecologistas, no tenían nada aquí en Catalunya. ” i això no és veritat
      Aclarit?
      Va et cedeixo a tu tot protagonisme. És una broma home !!
      Salut i república”

   • Raúl Vaos
    02/11/2015 at 23:00

    Conde Rojo, o sea, Miguel,yo solo en las primarias de Molins Camina(donde por cierto te expulsaron) saqué más votos en las municipales que tu y tu partido con toda tu candidatura, yo saqué 47 y vosotros 45. tu mismo sigue menospreciando a las minorías

 2. CONDE ROJO
  29/10/2015 at 12:08

  Lo de ese barrio como lo de Vallpineda, es pura especulación comprometida por alguien que se llenará los bolsillos.

 3. CONDE ROJO
  29/10/2015 at 12:12

  Por otro lado vuestra lucha (Molins camina), tendría que contar con el apoyo de PSC de lo contrario es caso perdido

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *