El grup de dones Les Heures debat sobre masclisme en situacions del dia a dia

L’assemblea feminista s’ha tornat a reunir a la plaça de la Creu per debatre sobre les situacions de discriminació de gènere. La trobada, que ha acabat amb un vermut, ha aplegat una vintena de persones.

Imatge d'un dels moments de la xerrada // Grup de dones Les Heures

Imatge d’un dels moments de la xerrada // Grup de dones Les Heures

El grup de dones Les Heures ha organitzat aquest diumenge un acte íntim però obert a la ciutadania amb l’objectiu de remoure consciències i debatre sobre la discriminació per motiu de gènere. Es tracta d’una assemblea oberta per aportar idees al col•lectiu i fer reflexionar als assistents.

L’acte va començar amb una xerrada dirigida per Ainoa Jiménez, una mimbre del col•lectiu, alhora que diferents membres de la organització introduïen diversos temes a tractar. Silvia Ayala va parlar de la situació del feminisme al Marroc i Àfrica. Un altre tema que no podia faltar, la moda i l’estètica, el va aportar Pilar Blanch, mentre que Isa Pujol va parlar de la situació de gènere durant la geriatria. Cesca Figueras, física de la Universitat de Barcelona, va tractar la situació de la dona al món de la ciència, Carme Figueras, membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, va explicar com es parla de la dona als mitjans de conunicació i Antònia Castellana, exalcaldessa, va comentar aspectes sobre la filosofia i la història en clau femenina.

A l’acte també hi van participar algunes polítiques del panorama local. La regidora de Molins Camina, Ana Aroca, va tractar la relació de la dona amb el món del cinema, mentre que Mireia Romo, regidora de la CUP, va introduir el concepte de la violència obstètrica, que parla de la medalicalització del cos femení. L’acte va comptar amb la narració d’un relat poètic. Des del col·lectiu feminista destaquen que “les propostes, el rigor i l’anàlisi” amb els que es va parlar demostren que “les pauales prevaleren per damunt del masclisme i de la violència”.

 

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *