L’Ajuntament defensa que les obres de Les Guardioles “no estan sent investigades per ningú”

L’Ajuntament de Molins de Rei emet un comunicat on assegura que les obres de Les Guardioles “no estan sent investigades per ningú” després que el director general de Rogasa, empresa encarregada de la primera fase del projecte, fos detingut per la seva presumpte vinculació amb el cas 3%. 

Les obres de Les Guardioles plenes de fang després de la pluja // Jose Polo

Imatge de les obres a Les Guardioles després d’un dia de pluja // Jose Polo

El govern municipal reacciona a les informacions que feien públic que el màxim dirigent de l’empresa Rogasa, Juan Luis Romero, havia estat detingut per la seva presumpte vinculació amb el cas de corrupció del 3%, acusat de pagar comissions il·legals a Convergència Democràtica de Catalunya i a Infraestructures.cat. Les obres de les Guardioles no estan sent investigades per ningú”, defensa un comunicat fet públic per l’Ajuntament de Molins de Rei i enviat a la premsa menys de 24 hores després que Viu Molins de Rei expliqués la situació. 

Suggerir la vinculació d’aquest projecte urbanístic estratègic per Molins de Rei amb altres presumptes activitats il·lícites perjudica injustament a tota la institució i, per extensió, a tota la ciutadania de la vila”, assegura el govern municipal liderat per Convergència, el partit presumptament implicat en aquest cas de corrupció i del qual forma part l’alcalde Joan Ramon Casals. Les informacions publicades per aquest diari en cap cas suggerien cap vinculació de les obres a Les Guardioles amb el cas 3%, sinó que es feien ressò d’uns fets que acaparen les portades de tots els mitjans aquesta setmana: la detenció del màxim responsable de Rogasa. Viu Molins de Rei es limitava a explicar que aquesta empresa és l’encarregada de la primera fase del projecte de construcció del nou barri de Les Guardioles. 

“L’Ajuntament de Molins de Rei no va intervenir en cap aspecte relacionat amb el concurs”, continua el comunicat emès pel consistori, on s’explica que el concurs públic de la primera fase de les Guardioles va anar a càrrec de l’Àrea Metroplitana de Barcelona (AMB), com ja s’indicava en la notícia publicada per aquest mitjà. El contracte implica els treballs d’extracció de sorra per tal que els terrenys tinguin aspecte de solars i la construcció de la xarxa de drenatge i sanejament de l’aigua, del cablejat elèctric, l’enllumenat i el gas. L’adjudicació és per tres anys amb un pressupost de 3,5 milions d’euros.

“Estem segurs que l’AMB vetllarà per la transparència d’aquest projecte urbanístic tan important pel futur de Molins de Rei. No obstant això, demanem al govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que mantingui ben informat al govern municipal, com ha fet fins ara, alertant de qualsevol incidència en el desenvolupament del projecte de les Guardioles i de qualsevol novetat relacionada amb les empreses adjudicatàries de les obres”, diu l’Ajuntament, instant a l’AMB a exercir transparència sobre el procés de les obres de construcció d’habitatge més importants dels últims anys que, amb la creació d’un nou barri, canviaran la realitat de Molins de Rei. 

Recomanacions personalitzades