L’empresa encarregada de la primera fase de Les Guardioles, implicada en el cas 3%

Juan Luis Romero, conseller delegat de l’empresa Rogasa SA, ha estat un dels deu empresaris detinguts per presumpte pagament de comissions il·legals a Convergència. Rogasa és l’empresa que està duent a terme la primera fase de les obres del nou barri de Les Guardioles. 

Imatge la rasa feta al barri de Les Guardioles // Jose Polo

Imatge la rasa feta al barri de Les Guardioles // Jose Polo

L’empresa adjudicatària de la primera fase de construcció de les obres del nou barri de Les Guardioles està implicada en el Cas 3%. El màxim dirigent de l’empresa, Juan Luis Romero, ha estat detingut dimecres al matí per la Guàrdia Civil en el marc d’una macrooperació policial.

Deu empresaris més han estat detinguts, tots ells màxims dirigents d’empreses relacionades amb la construcció i obra pública. Se’ls acusa d’haver pagat comissions il·legals tant a Convergència Democràtica de Catalunya, partit del qual forma part l’alcalde de Molins de Rei Joan Ramon Casals, com a Infraestructures.cat, l’ens encarregat de licitar les obres públiques de la Generalitat de Catalunya.

Rogasa SA és una empresa privada que ha estat l’adjudicatària de la primera fase de les obres del nou barri de Les Guardioles en un procés de licitació dirigit per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i no per l’Ajuntament. Això implica els treballs d’extracció de sorra per tal que els terrenys tinguin aspecte de solars i la construcció de la xarxa de drenatge i sanejament de l’aigua, del cablejat elèctric, l’enllumenat i el gas. El contracte és per a tres anys a raó de 3,5 milions d’euros.

L’empresa Rogasa alhora està integrada dins de la companyia Rehac SA, també dirigida pel mateix Romero. Una empresa, Rehac SA, que entre el 2008 i el 2009 va donar 22.000€ a la Fundació Catalana i Demòcrata (CatDem) vinculada a CDC i escorcollada aquest agost per un suposat finançament il·legal del partit. L’operació i les detencions d’aquest dimecres han estat orquestrades pel Jutjat d’Instrucció número 1 d’El Vendrell, que també ha detingut al tesorer de CDC, Andreu Viloca, i el director d’Infraestructures.cat, Josep Antoni Rossell, a més d’escorollar els ajuntaments d’Olot i de Sant Fruitós de Bages.

 

Recomanacions personalitzades

  3 comments for “L’empresa encarregada de la primera fase de Les Guardioles, implicada en el cas 3%

  1. dclosa
    22/10/2015 at 16:14

    Qué raro que, precisamente ahora, en plena configuración del gobierno autonómico catalán aparezcan estas acciones de “benemerita” Guardia Civil, en el marc d’una macrooperació policial, que por lo visto han vuelto a las mismas dependencias y han requisado los mismos documentos que requisaron en la anterior redada y que el fiscal y la magistratura ya tienen.

    Todavía no sabemos nada del Sr. Jorge Fernández Díaz, de lo que en nov-2014 , su departamento ordenó a la Policía que indague sobre la filtración de la información publicada en El Mundo relativa a la supuesta cuenta bancaria en Suiza del alcalde de Barcelona, Xavier Trias, de CiU. Credibilidad de la Guardia Civil y del Gobierno de España = 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *