El CAP i l’Ajuntament preparen la primera Setmana del Cor

Diferents activitats destinades als professionals del sector i a la ciutadania serviran per consciència sobre la importància de la salut cardiovascular. El pla de Salut serà més extens del previst però no arribarà fins al primer trimestre del 2016. 

Casals, Freixa, Alonso, Moreno i Paz durant la roda de premsa de presentació // Jose Polo

Casals, Freixa, Alonso, Moreno i Paz durant la roda de premsa de presentació // Jose Polo

Entre el 26 i el 30 d’octubre Molins de Rei celebrarà la seva primera Setmana del Cor, una iniciativa organitzada pels professionals del Centre d’Atenció Primària de Molins de Rei (CAP) i l’Ajuntament destinada a conscienciar sobre la importància de la salut cardiovascular i els hàbits saludables que poden prevenir les malalties del cor.

Un seguit d’activitats i conferències de professionals del sector serviran per formar als treballadors del CAP sobre aquesta temàtica. Però la setmana també estarà oberta a la ciutadania en general. És per això que dimecres 28 es realitzarà una passejada popular a partir de les 16 hores i un berenar saludable. Dijous 29 es fa una jornada de dietoteràpia al matí i a la tarda on es podran fer “consultes sobre l’alimentació que cal tenir per evitar problemes del cor”, segons ha explicat en roda de premsa l’especialista en la matèria del CAP, Carme Alonso.

Per últim, dissabte 30, es realitzarà una jornada on els molinencs podran consultar la seva edat vascular. Aquest càlcul al qual s’arriba creuant diferents dades indica l’edat que tenen el cor i les artèries d’una persona. “Amb aquesta iniciativa volem provocar a la gent perquè tingui més cura de la seva salut”, ha afirmat Roman Freixa, cap del servei cardiovascular del consorci Sanitari Integral, qui considera que és necessari que la ciutadania agafi un paper “més proactiu” en la prevenció de les malalties cardiovasculars. .

Xavi Paz (PSC), regidor de Salut, assegura que el CAP també ha de ser “un espai de promoció de la salut” i ha assegurat que l’Ajuntament s’ha prestat a “col·laborar completament” amb aquesta iniciativa. L’alcalde, Joan Ramon Casals (Convergència), ha destacat la importància de “fer participar a la gent” en la millora que la qualitat de vida i ha qualificat aquesta iniciativa de “fantàstica”.

El Pla de Salut es retarda però serà més extens

Durant la roda de premsa el regidor de Sanitat ha revelat que el Pla de Salut que l’Ajuntament està preparant des de fa mesos s’ha retardat i no estarà disponible fins “el primer trimestre del 2016”, segons els càlculs de Paz. El motiu d’aquest retard és que el document “estarà més elaborat del que estava previst inicialment”. “Ens van demanar una sèrie de dades des de l’Ajuntament i, en buscar-les, ens van sorgir més preguntes que han endarrerit el procés per fer-lo més complet”, afirma Rocío Moreno, directora del CAP Molins de Rei. El centre s’ha implicat de forma molt activa en l’elaboració d’aquest document.

Recomanacions personalitzades