Els Matossers se superen i tornen a fer història en la seva 13a Diada

La colla castellera de Molins de Rei torna a superar-se i aconsegueix la millor actuació de la seva història. El casteller sorpresa de la 13a Diada va retre homenatge al centenari de l’Associació Obrera. 

Els Matossers intentant el 4 de 7 // Carolina Durán

Els Matossers intentant el 4 de 7 // Carolina Durán

Acompanyats per la Colla Castellera de Figueres i els Castellers de Cornellà, els Matossers de Molins de Rei es van tornar a superar amb motiu de la seva 13a Diada. La plaça de l’Ajuntament va ser testimoni de com la colla castellera de Molins de Rei aixecava el 3 de 7 amb agulla amb més solvència que en Festa Major en primera ronda. En segona ronda els Matossers van intentar un altre castell inèdit per a ells, un 4 de 7 amb agulla. Tot i que el tronc estava ferm, el pilar va desplomar-se. Això sí, no va haver-hi conseqüències greus. L’actuació va continuar amb un 3 de 7, que fins fa poc era el castell sostre de la colla. Dos pilars de 4 van cloure una actuació que, per punts, va superar la de la Festa Major i, per tant, és la millor de la història de Matossers. “Ens queden tres actuacions i tots volem veure aquest 4 de 7 amb el pilar descarregat”, va dir Salva Prat, el cap de colla, valorant la jornada.

Però la diada matossera no només es va celebrar diumenge. Dissabte van començar les activitats amb el ja tradicional Pilar Kinder, on el casteller sorpresa triat entre personalitats destacades de Molins de Rei va ser l’Aina Sanllehí, membre de l’Associació Obrera, entitat que enguany fa 100 anys i una de les impulsores de la Federació Obrera, on els Matossers assagen actualment. També es va realitzar l’actuació de vigília on els molinencs van estar acompanyats per la Colla Jove de l’Hospitalet i els Castellers del Prat i van aprofitar per donar-li rodatge a peces no habituals.

Recomanacions personalitzades