La Generalitat deixa Molins de Rei fora del carril bus d’entrada a la Diagonal

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha redactat el projecte del carril bus a l’autopista B-23, que unirà Sant Feliu amb Barcelona. Tot i que en un inici els plànols començaven a Molins de Rei, finalment la Generalitat ha deixat fora al municipi.

L'autopista B-23 al seu pas per Molins de Rei // Jordi Julià

L’autopista B-23 al seu pas per Molins de Rei // Jordi Julià

La Generalitat ha començat a redactar el projecte de com haurà de ser el carril bus a l’autopista B-23 que ha de descongestionar l’entrada a la Diagonal, segons ha avançat el diari La Vanguardia. En un principi, el Servei Català de Trànsit va anunciar que aquest nou carril s‘habilitaria entre Molins de Rei i Barcelona. Ara, el Departament de Territori i Sostenibilitat considera que la via tindrà com a punt d’inici la intersecció de la B-23 amb l’autopista A-2, a Sant Feliu de Llobregat.

El carril només serà d’entrada a Barcelona i recorrerà 7 quilòmetres fins a l’entrada de la Diagonal. Segons les previsions del departament, els viatgers es podran estalviar fins a 15 minuts per arribar a Barcelona en hora punta. En tot cas, les obres no afectaran la capacitat de vehicles que ara té la via perquè el vial es crearà aprofitant l’amplitud de la mitjana que ara separa els dos sentits de la marxa.

La redacció del projecte ara resta a disposició dels alcaldes metropolitans i el ministeri de Foment. I és que el ministeri, propietari de la calçada, serà l’encarregat d’aportar prop de 12 milions d’euros que costarà el carril.

Recomanacions personalitzades