La CUP calcula que les empreses privades encareixen la factura de l’aigua en un 30%

El partit majoritari de l’oposició assegura que, de mitjana, una família de 4 persones a Molins de Rei paga un sobrecost de 15 euros en la factura de l’aigua. Alhora es queixen que l’aigua municipal li surt “gratis” a l’Ajuntament “a costa de tots els molinencs”.

Raventós, en una atenció als mitjans de comunicació // Elisenda Colell

Raventós, en una atenció als mitjans de comunicació // Elisenda Colell

La CUP segueix defensant que la gestió de l’aigua deixi d’estar a mans privades i passi a ser de l’administració, ara aportant xifres sobre la taula. Els cupaires han calculat que una família de quatre membres de Molins de Rei paga, de mitjana, 47,57€ en la factura de l’aigua. D’aquests 4,54€ provenen “únicament” pel fet que la gestió estigui en mans de l’empresa Aqualia, segons el partit de l’oposició amb més representació. La xifra significaria un 30% de la factura. Josep Raventós, número dos del partit, ha explicat en roda de premsa que aquests són uns diners que les famílies “es podrien estalviar” si es municipalitza el servei.

Una altra despesa, que vindrien a ser 5 euros de la factura per família segons aquest partit, és la gratuïtat de l’aigua municipal. Els ciutadans assumeixen el cost dels 125 mil litres d’aigua que fa servir l’Ajuntament per serveis com el reg, les fonts públiques o la piscina municipal. En aquest àmbit, Raventós ha reclamat que aquests diners surtin del pressupost municipal i no de la factura de l’aigua assenyalant que “no tenim perquè pagar-ho tots els molinencs”.

L’altra queixa de la CUP se centra en els talls de subministrament. Raventós ha qualificat d'”irònic” l’acord de l’Ajuntament amb Aqualia per ajudar les famílies més necessitades i ha demanat a tots els molinencs que “siguin conscients” que qui paga les “batalles judicials” d’Aqualia amb els veïns que no arriben a final de mes són tots els ciutadans. “Paguem els talls que ells mateixos provoquen”, ha sentenciat. Un cost que ha xifrat en 80 cèntims per família.

Una de les partides que es cobren als consumidors és el Cànon Municipal, uns diners que van directes a les arques municipals segons la CUP i sobre els que Raventós ha demanat “transparència” a l’equip de govern format per Convergència i PSC.

Ara no és moment per municipalitzar

Tot i això, asseguren que cal esperar fins al 2023 per remunicipalitzar la gestió de l’aigua a Molins de Rei perquè és llavors quan acaba la concessió municipal amb l’empresa Aqualia. Raventós ha assumit que, en cas de fer-ho ara per ara, hi hauria un “sobrecost” inassumible. A hores d’ara, però, se centren a promoure debats i xerrades per reflexionar sobre quina hauria de ser la gestió de l’aigua d’aquí a 8 anys. La primera és el proper divendres 23 d’octubre a la Federació Obrera.

 

 • alfred

  Ostres tot aquest rollo de la CUP i el servei es fins 2023

  • pepe

   imagina’t si el renoven 50 anys més. tota la vida robat per aqualia!

   • alfred

    Fins al 2023 segons l’article no es pot fer res….Per si de cas ja esta dit… però millor ens tirem ara 7 anys marejant la perdiu

    • pepe

     que trist que per tu posar en dubte privatitzacions i plantejar models millors per tot el poble sigui “marejar la perdiu”. suposo que era la única difamació que podies fer

 • dclosa

  Es escandaloso que el cost dels 125 mil litres d’aigua que fa servir l’Ajuntament per serveis com el reg automàtic a la nit sense control, les cochambrosas fonts públiques i la piscina municipal privada, no surtin del pressupost municipal i que la factura de l’aigua la tenim que pagar tots els molinencs. “mentre hi haguin rucs ells anirán a cavall” ! Cada palo que aguante su vela. Basta de chanchullos municipales y verdades a medias!
  En cualquier caso, creo que para los que pagamos el recibo del agua, nos iría peor bajo un gobierno municipal de la CUP , ya que no consentiría talls de subministrament a les famílies necessitades , Todo sería gratis, incluyendo el suministro a las casas de okupas. Cap familia debería pagar nada, ni los 80 cèntims. Menos mal que ara, los de la CUP-Molins reconsideran su posición, de que ara no és moment per municipalitzar l’aigua i hay que esperar al 2023, fecha que acaba la concessió municipal amb l’empresa Aqualia, ya que el acuerdo que se firmó en su momento con la conformidad de todos los representantes políticos municipales (unos entendidos), que firmaron dicho contrato y los “sobrecost” inassumibles de una liquidación anticipada. Mejor, mejor, que los de la CUP-Molins sigan meneando la perdiz,.. y se centren a promoure debats i xerrades per reflexionar sobre quina hauria de ser la gestió de l’aigua…. antes de revisar la escandalosa estafa municipal del sobrecoste del IBI de los pisos que se han devaluado con la crisis y el estallido de la burbuja inmobiliaria, y el IBI no ha bajado. ¡ Una auténtica estafa !