La moció sobre Lluís Companys no s’ha fet efectiva un any després de la seva aprovació

Un any després de l’aprovació d’una moció que reclamava un homenatge especial del 75è aniversari de l’assassinat de Lluís Companys i un espai per poder recordar la seva figura anualment no s’ha impulsat cap iniciativa en aquest sentit. 

Paz, líder del PSC, i Casals, alcalde per CiU, durant l'ofrena floral a Rafael Casanova // Jose Polo

L’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), i el primer tinent, Xavi Paz (PSC), durant l’últim homenatge a Rafael Casanova // Jose Polo

A vegades les mocions aprovades al ple municipal de Molins de Rei semblen un brindis al sol. Durant el ple municipal del mes d’octubre de 2014 s’aprovava, per unanimitat política, una moció que instava a l’equip de govern a “homenatjar durant el 2015 la figura de Lluís Companys coincidint amb el 75è aniversari del seu afusellament”. A més, el text sol·licitava al govern format per Convergència i PSC “un espai” del municipi on poder retre un “homenatge institucional” com es fa amb Rafael Casanova.

Un any després cap de les dues premisses aprovades amb el suport de tots els partits polítics de Molins de Rei s’ha fet realitat. El govern municipal format per Convergència i PSC no ha proposat cap espai per poder fer-li un homenatge a Companys. A més, tots els actes commemoratius el dia del 75è aniversari de l’assassinat feixista han estat organitzats per entitats de Molins de Rei, sense l’impuls de l’Ajuntament. En una jornada tan assenyalada, la sociovergència molinenca ha deixat caure aquesta efemèride en l’oblit institucional.

El grup municipal d’ERC, que va presentar la moció aprovada ara fa un any, també va fer un prec demanant informació sobre aquest tema en la passada sessió plenària. Preguntats per aquesta qüestió, des del govern municipal s’explica que “durant l’any del 75è aniversari” de l’assassinat de Companys es volen organitzar “un parell d’actes”. En cap cas s’especifica quan es faran ni quin format tindran.

Recomanacions personalitzades

  6 comments for “La moció sobre Lluís Companys no s’ha fet efectiva un any després de la seva aprovació

 1. Carles Joan
  15/10/2015 at 20:32

  Això no obstant,que és del tot verídic,crec que, en general,les institucions tampoc tenen la única funció de commemorar efemèrides, ja que, si fós així, seria un espectacle bastant esgotador. La principal funció és la de governar. La societat, en canvi, o les persones o les entitats, tenen tot el dret a manifestar qualsevol forma de reconeixement o d’homenatge, a qui sigui, però tampoc cal que sempre sempre sigui a figures tan absolutament emblemàtiques i historitzades, com és el cas d’avui. Salut, Jose Polo. #

 2. Marti
  17/10/2015 at 19:27

  El President Companys es i sera l’autentica i eterna figura de lo que va ser, es i sera el poble de Catalunya.

  Gloria i honor al nostre President.

  Mai t’oblidarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *