La CUP denuncia que les obres de Les Guardioles no segueixen el pla de vigilància ambiental

Segons la CUP algunes de les mesures previstes per garantir el confort dels veïns en les obres de Les Guardioles no s’estan complint. La pols i el soroll causen malestar entre els molinencs que viuen al voltant de les obres. 

Imatge la rasa feta al barri de Les Guardioles // Jose Polo

Imatge d’arxiu de les obres de  Les Guardioles // Jose Polo

El projecte d’obres del nou barri de Les Guardioles té previstes un seguit de mesures per garantir el confort dels veïns intentant minimitzar les molèsties generades pels treballs. Segons la CUP, aquest pla de vigilància ambiental no s’està complint.

El projecte parla de la necessitat de controlar la pols i el soroll durant el desenvolupament de les obres però, de moment, només s’ha aconseguit que es faci el “control de la pols”. La CUP ha demanat una reunió amb l’Ajuntament i l’AMB per “insistir en la necessitat de garantir el seguiment del confort dels veïns” i exigir la “implementació de mesures correctores en cas de desviacions”, segons expressen a través d’un comunitat.

“No és l’acció política que hauríem dut a terme però vetllem perquè les obres es facin amb totes les garanties possibles”, sentencien des del partit de l’oposició amb més regidors a l’Ajuntament de Molins de Rei.

 • dclosa

  Es encomendable la hipersensibilidad de la CUP-Molins en estas cosas simplemente por su protagonismo y por su lema : NO a TOT (menos a las birras…) , aún que esto no sea l’acció política que hauríen dut a terme, i que vetllen perquè les obres es facin amb totes les garanties possibles, Mejor se sensibilizasen por las licencias municipales que el Ayuntamiento dá a terrazas de bares en Molins de Rei que los camareros tienen que cruzar (sin paso zebra) las calles con tránsito con total peligro a su integridad física de acuerdo con el Reglamento de Seguridad e Higiene de los trabajadores.

 • Carlos Moreno

  Aquesta noticia,suposo, fa referència al comunicat que va fer la CUP el 24/09 perquè amb data d’ahir 14/10 vam tenir la tercera reunió de la comissió de seguiment d’obres de les Guardioles on la CUP, altres partits politics i entitats veïnals son presents.

  Nomes ho fem saber per no confondre a ningú doncs tal i com es publica la noticia sembla ser, que es demana altre reunió en breu o que encara estigui pendent
  .Aprofitant la noticia afegir que segons els controls mediambientals fets fins ara i segons les dades per part de l’Ajuntament els nivells de pols e mil·ligrams per metre cúbic estan per sota de la mitjana permesa.
  El que si podem avançar es que en dates sense concretar, però que segurament seran a partir del dilluns dia 19/10 començaren els treballs nocturns pel clavat de l’estructura que farà de pas de vianants sota la via. Amb el que ja podem dir que causaran molèsties importants de soroll, principalment els primers dies. Aquestes feines es perllongaren durant un mes i mig i el seu horari esta previst entre les 12 i les 4 de la matinada.

  • dclosa

   ¿ Y quien es Carlos Moreno, qué responsabilidades tiene y en nombre de quien habla?, ¿ Cual és la cantidad en miligramos de polvo/m3 se han detectado hasta ahora?, ¿Cuales son los miligramos/m3 admitidos? , ¿Qué norma los contempla?

  • Josep Raventós

   Bon dia Carlos,
   la noticia és correcte. La CUP ha demanat una reunió amb la direcció de les obres i l’Ajuntament per analitzar el Pla de Vigilància Ambiental de les Obres, donat que al nostre criteri, tal com diu la noticia que vam publicar el 25 de setembre i aquesta del Viu Molins no s’està complint pel que fa al seguiment de control de sorolls. Aquesta reunió es produirà la setmana vinent.

   Salutacions,

   • Carlos Moreno

    Bon dia Josep.
    Gracies per l’explicacio. Tal i com han coincidit les dates semblava el que havien comentat pero queda clar que es aktre reunio.
    Salutacions.