Aqualia i l’Ajuntament signen un conveni d’ajuts per pagar el rebut de l’aigua

L’empresa crea un “fons social de solidaritat” per valor de 5.000 euros. A través de la regidoria de Serveis Socials, aquests diners seran repartits entre les famílies amb problemes per pagar el rebut de l’aigua. La CUP titlla l’acord de “cinisme capitalista”. 

D'esquerra a dreta: Paz, Gómez, Casals i Madorell després de signar el conveni // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Paz, Gómez, Casals i Madorell després de signar el conveni // Jose Polo

5.000 euros invertits a ajudar a pagar el rebut de l’aigua a les famílies de Molins de Rei amb problemes per fer-ho. Aquest és l’acord a què han arribat l’Ajuntament de Molins de Rei i Aqualia. Els diners seran aportats per l’empresa i gestionats sota els criteris dels Serveis Socials del consistori. La regidora d’aquesta àrea, Carme Madorell (Convergència), considera que es una iniciativa “molt interessant”. De fet, ja s’ha començat a implantar i fins al mes de juliol ja s’han repartit un total de 44 ajuts entre 23 famílies, el que ha significat la inversió de 3.000 dels 5.000 euros que s’invertiran durant tot el 2015.

El delegat de Barcelona d’Aqualia, Manel Gómez, ha assegurat durant la roda de premsa de presentació del conveni que “no es pot privar d’un servei d’aigua per motius econòmics”. L’alcalde, Joan Ramon Casals (Convergència), ha agraït la feina que aquesta empresa fa “dia a dia” a Molins de Rei i els ha animat a “continuar en aquesta línia de solidaritat”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha recordat el “compromís” de l’Ajuntament en “lluitar contra els efectes d’una crisi que ve de lluny”. La iniciativa que ara s’inicia a Molins de Rei és similar a la que s’ha portat a terme en nombrosos municipis de l’Àrea Metropolitana on és Agbar l’empresa que opera amb l’aigua.

“Cinisme capitalista”, segons la CUP

Però per molts convenis que signi, Aqualia ha fet molt negoci l’aigua molinenca. És per això que des de la CUP s’ha titllat a aquest conveni de “cinisme capitalista”. Segons dades aportades pel regidor d’aquesta formació Josep Raventós, persona que ha reflexionat llargament sobre aquesta temàtica, l’empresa ha guanyat 1,2 milions d’euros des del 1994, any en el qual es va fer amb la gestió de l’aigua molinenca. “Fan una donació del 0,4% del que han guanyat fins avui per evitar els talls de subministre que ells mateixos promouen”, denuncia Raventós contundent, qui assegura que l’acord és “vergonyós” i defensa la gestió municipal de l’aigua per deixar de “mercantilitzar-la”.

  • dclosa

    ¿ Cuales son los requisitos que deben cumplir esas familias para poder acceder al agua gratuitamente? , ¿Dónde , en qué Web se pueden consultar las bases? , ¿La adjudicación depende de la intuición, o del día de la funcionaria de turno de Serveis Socials o de los católicos de Caritas? , Ciertamente , puro “cinisme capitalista”. una empresa como Aqualia-Molins que ha guanyat 1,2 milions d’euros des del 1994, per la gestió de l’aigua municipal molinenca. “fan una donació sols del 0,4% ”, Ciertamente, l’acord és “vergonyós” , pero.. “No deben darse peces , hay que enseñar a pescar” , el Ayuntamiento debe darles a esas gentes un empleo digno para que puedan pagar sus recibos. Finalmente este 0,4 % de donación, Aqualia-Molins lo pondrá en el Debe de su contabilidad y al final lo pagaremos entre todos , y el Ayuntamiento le permitirá que haga los aumentos anuales del agua sin impedimentos, y hacer la vista gorda en cuanto a inversiones de infraestructuras en la red del agua. De todas formas , dudo que en caso de una gestió municipal de l’aigua fuese per la CUP se dejase de“mercantilitzar-la” y disminuyesen este tipo de donaciones gratuitas.

  • Pingback: La CUP calcula que les empreses privades encareixen la factura de l'aigua en un 30% | Viu Molins de Rei()

  • Pingback: Aqualia fa un donatiu de 1.437 euros a la Llar d’acollida Magdalena Bonamich | Viu Molins de Rei()