Xavi Paz: Magnífica Festa Major

Xavi Paz febrer 2015Passats uns dies que ens han permès consolidar els records i les vivències de la passada Festa Major, és bo fer un primer balanç d’aquesta.

Sens dubte era una Festa Major especial per la coincidència amb unes importants eleccions catalanes. Fet que, més enllà de l’anàlisi polític, comportava un major esforç a tota l’estructura de treballadors municipals que havien de garantir el correcte funcionament de la Festa Major i de les eleccions. A tots ells un profund agraïment i les sinceres felicitacions per passar l’examen amb molt bona nota.

La Festa Major de Molins de Rei té un model, quant a espais i estructura de programa, consolidat de fa anys que troba un consens majoritari entre els molinencs i molinenques. Amb tot, són constants les novetats i les variacions any rere any per tal d’adaptar-se als nous temps.

Així per exemple ja fa quatre anys que vam decidir treure la Cursa de Sant Miquel del cap de setmana gran i avançar-la una setmana, amb el conseqüent èxit, ja que per si mateixa ens omple una matinal esportiva i ens allibera el diumenge de Festa Major.

Enguany la Festa incorporava més novetats que en general van funcionar força bé. Aquestes novetats neixen amb un esperit de realitzar activitats per tots els públics i especialment pel públic familiar. Així, introduíem el cinema a la fresca el diumenge a la nit (amb més de 400 persones), una activitat de jazz al barri de la Granja el dilluns a la nit i consolidàvem l’activitat de circ i més activitat infantil el mateix dilluns a la tarda. També hem provat incorporar un espectacle de llums i colors per cloure la Festa, que sens dubte ha de continuar evolucionant.

Aquestes activitats se sumen a les ja tradicionals de les entitats com el correfoc (amb una gran porta de l’infern i onze colles), els Castells (amb una gran actuació dels Matossers), els Gegants, el Camell i moltes més activitats fins a arribar al centenar.

Una Festa Major també és un bon escenari per retre homenatge als éssers estimats que ens han deixat darrerament i que estaven molt relacionats amb la cultura. Així, enguany vam poder recordar al molinenc Miquel Bofarull, amb una sardana dedicada a la seva memòria.

També ens permet gaudir del Pregó, enguany protagonitzat pels amics de l’Associació Obrera, que ens van fer un viatge al passat, per recordar els seus 100 anys de vida, on l’edifici de la Federació Obrera ha passat per totes les etapes.

Per tot això, podem afirmar que gràcies a molts molinencs i molinenques vam viure una gran Festa Major i vam continuar agafant forces i idees per tal que l’edició del 2016 torni a ser única i irrepetible. Gràcies a tots i totes.

Xavi Paz és regidor de Cultura a l’Ajuntament de Molins de Rei

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “Xavi Paz: Magnífica Festa Major

  1. dclosa
    22/10/2015 at 18:16

    “Aún que la mona la quieran vestir de seda, mona se queda” , Inoportuno , por la ya temporada de frescor de lo del cine a la fresca, minoritario eso del activitat de jazz al barri de la Granja , inadecuado por sus desniveles y pasarelas l’activitat de circ en el Palau, deprimente l’ espectacle de llums i colors a la façana del Palau, ¿ Y todo eso ha de continuar evolucionant? Estan bien las activitats tradicionals de les entitats com el correfoc (amb una gran porta de l’infern i onze colles), els Castells (amb una gran actuació dels Matossers), els Gegants, el Camell i moltes més activitats , para que las entidades tengan un medio para poder justificar los dineros en subvenciones que reciben del Ayuntamiento, también para las empresas audiovisuales locales, sin concursos, hacen su agosto, pero para nada más. En resumen : Una Festa Major de marmota, aburrida, aburrida y aburrida, que no vale lo que nos costó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *