Molins de Rei entra a formar part de la Coordinadora contra els Desnonaments

El ple municipal, a proposta d’ERC, acorda integrar-se a una plataforma d’ajuntaments del Baix Llobregat Nord per fer front comú als problemes d’habitatge. L’oposició aprofita el debat per demanar transparència i celeritat mentre que l’equip de govern treu pit de la feina feta. 

Els activistes, celebrant la victòria // Elisenda Colell

Activistes de la PAH en una acció reivindicativa // Elisenda Colell

A partir d’ara, els ajuntaments de Martorell, Esparreguera, Olesa o Sant Andreu de la Barca ja compten amb el municipi de Molins de Rei com aliat contra els desnonaments. Ho és després que tots els grups municipals hagin acordat unir-se a la Coordinadora contra els Desnonaments, una xarxa municipal de suport mutu entre poblacions. La proposta va arribar de la mà d’ERC, que, per boca de la seva portaveu, Sílvia Guillén, va considerar que això pot donar “més força” al consistori per negociar amb les entitats bancàries, ja que, va dir, la resta de localitats que integren la xarxa es troben en una situació “molt similar” a la molinenca.

L’oposició critica la lentitud del govern 

Malgrat votar tots a favor, l’oposició va aprofitar els seus discursos per posar el dit a la nafra del govern sociovergent. Pere Garcia, d’Iniciativa-MES, va reclamar “més resultats i informació transparent” en temes com el cens d’habitatges buits o altres mocions ja aprovades. Roger Castillo, de la CUP, va reclamar al govern més “voluntat política” retraient-los que “molts acords” encara estan pendents d’executar-se. “No estem parlant de mesos ni de setmanes, alguns ja fa anys”, exclamava el regidor.  En la mateixa línia va continuar Ana Aroca, de Molins Camina, que va aprofitar per apel·lar directament l’amistat entre ERC i CDC per demanar-los que aprovin “definitivament” una llei contra els desnonaments al Parlament. A la pluja de crítiques s’hi va sumar Ramon Maglione, de la PAH Molins de Rei, que va corroborar que el municipi “va tard” tot i que va agrair el suport rebut per tots els grups.

Pep Puiggarí defensa la feina feta

El nou regidor d’Habitatge, Pep Puiggarí (PSC), no va voler donar credibilitat a les paraules de l’oposició, considerant que a la darrera Taula Local d’Habitatge del mes de juny ja es va facilitar tota la informació que disposa el consistori. “Si voleu ens inventem els números”, es va defensar Puiggarí. Negant que es tracti d’un excés de triomfalisme, va defensar que en els darrers 4 anys a Molins de Rei “no hi ha hagut cap desnonament” alhora que va constatar que “es va avançant” en els treballs per sancionar entitats financeres amb pisos buits al municipi.

Ciutadans fica la pota

En una mostra de total desconeixement, Francisco Garcia, el representant de Ciutadans, va demanar la creació d’un organisme de participació amb polítics, entitats, tècnics i veïns perquè l’Ajuntament “faci de mediador” entre ciutadans i bancs. En qualsevol cas, aquest òrgan ja existeix, és la Taula Local d’Habitatge, que es reuneix mensualment des de fa un any. Puiggarí va recordar-li a Garcia que de l’existència de l’òrgan i va remarcar que a l’última trobada “se’l va convidar”, encara que que finalment no hi anés.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *