L’Ateneu Mulei torna a mostrar la cara més popular de la Festa Major

Un any més, l’Ateneu Mulei participa en l’organització de la Festa Major. Des de l’entitat popular es mostren satisfets de la feina feta, que en aquesta ocasió no ha comptat amb el suport del cap altra associació, com venia sent habitual.

Molins de q

El Mulei es consolida com l'espai més popular de la Festa Major // Ajuntament de Molins de Rei

El Mulei es consolida com l’espai més popular de la Festa Major // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ateneu Mulei afiança el seu espai per la Festa Major. Entre la programació, actes ja consolidats, com l’estirada de corda o el joc de l’Assassí de la Pastanaga, però també hi ha hagut algunes novetats, com un correbars o un concurs de fotos a través d’Instagram. Tot plegat, dirigit a totes les edats per reviure les essències populars de la festa.

La Pastanaga segueix batent rècords

A la sisena edició han estat 245 valents que s’ha atrevit a jugar al tradicional Assassí de la Pastanaga. El joc, que no deixa de sorprendre a cada edició, compta ja amb anecdotari propi. Aquest cop, un jugador va avisar un veí del barri de Les Conserves, demanant ajuda a través l’intèrfon per poder “matar” la seva víctima. L’home, alarmat, va avisar la Guàrdia Urbana, que es va personar als llocs dels fets amb tres dotacions terrestres. Un altre jugador va estar més de mitja hora amagat en una taula de la biblioteca Pau Vila per atacar el seu objectiu. El guanyador enguany ha estat un jove que ha aconseguit batre 12 participants durant tota la Festa Major, apuntant-los amb una pastanaga al cos.

Un correbars improvitzat

El que havia de ser un acte de petit format, “Els tres tomets” del divendres 25 de Festa Major, va acabar amb una elevada participació i un “punt caòtic”, apunten des de l’organització. Els participants havien de donar tres voltes als bars que envolten l’ateneu, però la gentada va dificultar-ne el bon desenvolupament. Des del Mulei asseguren que “es podria repetir” però en tot cas deixen clar que, per ells, no és cap prioritat.

L’Estira la Corda, un clàssic consolidat

A la 16a edició del certamen hi han participat 39 equips de 5 persones. Com ja és habitual, els guanyadors absoluts van tornar a ser els invcites “Dream Team Cèltic”. En una festa major marcada per les eleccions del 27 de setembre, el premi a l’originalitat se’l va endur el grup “Miquel Is ETA”. Vestits com el polític socialista Miquel Iceta, els participants van imitar els balls que el candidat va fer durant la campanya electoral.

A l'estira la Corda hi van participar prop de 200 persones // Ajuntament de Molins de Rei

A l’estira la Corda hi van participar prop de 200 persones // Ajuntament de Molins de Rei

Com ja és habitual, molts participants van haver de quedar fora del concurs. De fet, aquesta és una iniciativa que ja és més que una tradició i l’única en que l’Ateneu demana recursos públics a l’Ajuntament per organitzar-la. Aquest cop l’estirada va acabar amb un sopar a la fresca on es projectaven els resultats electorals en una pantalla gegant.

La Cronoescalada es manté

Imatges de la Cronoescalada des de la plaça // Ateneu Mulei

Imatges de la Cronoescalada des de la plaça // Ateneu Mulei

Pujar el campanar de l’església, ara te premi. Després de l’estrena de l’any passat, 40 corredors no van voler perdre l’oportunitat de recórrer les 151 escales del campanar mentre que el públic s’ho mirava en directe gràcies a la retransmissió de 4 càmeres. Des de l’entitat ens comenten que veuen que el format de la Cronoescalada “apunta maneres” i pot arribar a “consolidar-se”, com ja ha passat amb l’estira la corda. Aquesta segona edició se l’ha endut Roger Martínez, amb un temps de 46,50 segons.

El mateix dilluns de Sant Miquel, i després de la cronoescalada, el Mulei organitzava una festa, simultània a l’Empalma’t a la plaça de la Llibertat, per esperar la sortida de les Matines del Camell. En aquest sentit, des del Mulei assumeixen que cal fer autocrítica. “No va anar bé”, diuen, assumint que caldrà “replantejar” un format que, de fet, va comptar amb les queixes de molts veïns de la plaça de l’església.

La darrera novetat de la Festa Major al Mulei ha estat un concurs fotogràfic a través de la xarxa social Instagram. El noms dels guanyadors es donaran a conèixer “ben aviat”, ens asseguren des de l’entitat. Les millors imatges s’exposaran properament a l’Ateneu.

[sam id=”51″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades

  1 comment for “L’Ateneu Mulei torna a mostrar la cara més popular de la Festa Major

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *