Les Festa dels Miquels escull Miquela de l’any per primera vegada

Un dels actes més nostrats de la Festa Major i que ha escollit el Miquel de l’any des del 1979 incorpora, per fi, una Miquela de l’any: Miquela Aguilò. Miquel Tarragó és el Miquel de l’any i Miquel Burgès suma els Gegants Nous per fer el seu pregó. 

La Festa dels Miquels incorpora, per fi, la paritat de gènere. Des del 1979 a Molins de Rei s’havia escollit el Miquel de l’any el dia de Sant Miquel en una tradició que fins i tot té un llibre, però mai fins ara s’havia escollit una Miquela. Això fins aquest any, on la comissió ha decidit premiar una dona per primera vegada. El reconeixement ha recaigut en la molinenca Miquela Aguilò, que passarà a la història d’aquesta tradició com la primera Miquela de l’any. Per la seva banda, Miquel Tarragó ha estat escollit Miquel de l’any i la pròxima Festa Major haurà de fer el clàssic pregó.

El pregó d’aquest any ha estat fet per Miquel Burgès, premiat l’any passat. El cap de la Colla Gegantera de Molins de Rei ha aprofitat l’ocasió per fer un elogi als gegants molinencs, explicant la seva especial estima cap a ells i reivindicant-los. Normalment, els Gegants Vells sempre són presents en la festa dels Miquels però, per decisió de Burgès, enguany els Gegants Nous, que es troben en procés de renovar el vestit, també han estat presents.

[sam id=”51″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades

  2 comments for “Les Festa dels Miquels escull Miquela de l’any per primera vegada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *