Una projecció a la façana del palau dels Requesens substitueix el castell de focs

La Festa Major es queda definitivament sense castell de focs de final de festa. En el seu lloc s’ha fet una projecció a la façana del palau dels Requesens amb la història de Molins de Rei i del palau i un castell de focs virtual.

Progress

La projecció jugava amb els elements de la façana per explicar la història de l'edifici // Jordi Julià

El ‘mapping’ explicava la història del palau // Jordi Julià

Feia tres anys que el castell de focs de final de Festa Major amenaçava de mort. El 2012 l’ajuntament el suprimia per les retallades al pressupost i demanava a la Colla Gegantera un esclat final de festa, que havien de ser només els tres trons que marquen el final dels castells de focs però es van convertir en un petit castell. Els dos anys següents es va seguir traslladant als geganters la responsabilitat, amb petits castells de focs a l’ajuntament, l’any passat molt curt.

Però aquest any al final de Festa Major no hi ha cremat ni un sol petard, tot i que sí que hi ha hagut un castell de focs virtual. Per primer cop, l’ajuntament ha decidit fer un ‘mapping’, una projecció que es fa a un edifici jugant amb les formes de la façana.

La projecció es va fer al palau dels Requesens, rendibilitzant encara més un pati del Palau on aquest any també s’ha fet cinema a la fresca, a més del concert d’una banda o circ. Tot i això, només es projectava en una petita franja de la façana, de manera que l’espectacularitat que podia donar va quedar reduïda.

La projecció al palau dels Requesens va permetre donar un ús més al pati del Palau // Jordi Julià

La projecció al palau dels Requesens va permetre donar un ús més al pati del Palau // Jordi Julià

La projecció combinava les imatges amb música i veu en off, repassant la història de la fundació de Molins de Rei, de la relació dels Requesens amb Molins de Rei, i de l’edifici del palau després que els Requesens l’abandonessin.

Una projecció més històrica que festiva, tot i que al final es va reproduir a la façana la imatge d’un castell de focs que no va aconseguir arrencar els mateixos aplaudiments amb què solen acabar els castells de focs. Amb tot, molts molinencs ho van observar atents, en les cinc sessions consecutives que es van fer durant una hora i que es van avançar fins les 21.30 per la por d’una pluja que al final no va arribar.

[sam id=”51″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades