El Molins de Rei que ja no hi és reviu en una exposició

Una exposició mostra diversos llocs de Molins de Rei que han desaparegut. S’hi poden veure els ponts sobre les vies del tren, o sobre el rec on ara hi ha el Terraplè. També el Cine Versalles, el col·legi de les monges, o el mercat a la plaça de la Creu.

Forn-de-pa-Molins

La mostra recull indrets que s'han perdut // Jordi Julià

La mostra recull indrets que s’han perdut // Jordi Julià

Tornar a recordar aquells racons que ja no hi són, pels més vells; o conèixer que el poble que coneixem no sempre ha estat així, pels més joves. És el que permet fer l’exposició “El Molins de Rei que no hi és”, un recull de fotografies antigues que ha anat recopilant Josep Raventós Cartró. Totes són de llocs desapareguts, o bé que han canviat molt al llarg dels anys.

Les fotos van des del 1895 fins al 2000. La més antiga mostra un passeig Pi i Margall molt diferent del d’ara, mentre que a la més moderna hi ha el desaparegut edifici de Gasoses Mallorca. També s’hi pot veure un carrer Verdaguer on, en el lloc ara monopolitzat pels cotxes, hi ha nens jugant en un terra sense asfaltar. O una del 1925 amb una plaça dels Països Catalans (llavors d’Àngel Guimerà) encara per urbanitzar.

La quarta exposició

L'autor del recull, Josep Raventós Cartró, comentant una de les fotografies a l'inauguració // Jordi Julià

L’autor del recull, Josep Raventós Cartró, comentant una de les fotografies a l’inauguració // Jordi Julià

Aquestes fotos són una mostra molt petita de la col·lecció Josep Raventós s’ha anat construint “fent la formigueta”, segons explica a Viu Molins de Rei. “Són fotos que he anat recollint de llocs molt diversos, molts cops vaig a demanar-li a gent als seus àlbums familiars”, explica.

Aquesta és la quarta exposició que fa de fotos històriques. Va començar comparant fotos antigues amb l’actualitat. La segona va recordar indústries i comerços antics, i la tercera va recollir esdeveniments històrics que havien passat a Molins de Rei. A la inauguració de l’exposició, el regidor de Cultura, Xavi Paz, es va comprometre a que “l’esforç fet els darrers quatre anys quedi plasmat en un llibre”.

L’exposició es pot veure a la Penya Blaugrana (carrer Major, 91) fins el 12 d’octubre, de dijous a dissabte de 18 a 20h, i els diumenges i festius de 12 a 14h.

[sam id=”51″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades

  2 comments for “El Molins de Rei que ja no hi és reviu en una exposició

  1. dclosa
    01/10/2015 at 13:53

    Bueno hubiera sido que en el flamante, engorroso, y caro, para las arcas municipales, programa de Festa Major, de portada incompresible , en el anuncio de la inaguración de dicha exposición , hubieran puesto los horarios de visita y el periodo de vigencia. Cuando los márgenes en las páginas de los programas, así como en el Balcó de la Vila, etc, son muy anchos y las líneas a dos espacios,…. Malo , malo , malo…. ¡ paja seguro !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *