La fira de brocanters perd compradors mentre que la Fira Stocks es consolida

Més gent ha passejat aquest any per les dues fires que conviuen al matí de dissabte de Festa Major al passeig del Terraplè. Tot i això, menys persones compren a la fira de brocanters segons els expositors. Fira Stocks, en canvi, és valorada molt positivament pels venedors locals que hi participen.

Pocs eren els vianants que es paraven a comprar a la fira de brocanters i col·leccionisme // Jordi Julià

Pocs eren els vianants que es paraven a comprar a la fira de brocanters i col·leccionisme // Jordi Julià

Durant el matí de dissabte de Festa Major, el passeig del Terraplè es va omplir un any més de gent. Més que altres anys, segons coincidien els paradistes. El temps acompanyava, les vendes no. La fira de col·leccionisme i brocanters es fa al Terraplè des de fa 27 anys i la percepció generalitzada entre els venedors és que les vendes han baixat.

Albert Parés, que porta 15 anys venent cartells antics a Molins de Rei, assegura que “aquest any hi havia més gent passejant, però pocs es paraven a comprar: hi ha hagut un 50% menys de vendes que l’any passat”. Jose Morales, de Dragon Comics, quantifica la baixada respecte l’any passat en un 30%, un cop fet el balanç de la jornada. “Sobretot de 12 a 1 ha estat fantàstic de gent, el passeig estava ple, però no s’ha traduït en vendes”, lamenta. Els venedors també coincideixen que la fira de brocanters de Festa Major mai ha estat una fira que funcioni gaire bé.

En paral·lel a la fira de brocanters, s'ha pogut fer intercanvi de plaques de cava, però també de cervesa // Jordi Julià

En paral·lel a la fira de brocanters, s’ha pogut fer intercanvi de plaques de cava, però també de cervesa // Jordi Julià

La Fira Stocks es consolida

L'hora de dinar ha estat l'únic moment de descans que han tingut els botiguers a la Fira Stocks // Jordi Julià

L’hora de dinar ha estat l’únic moment de descans que han tingut els botiguers a la Fira Stocks // Jordi Julià

La situació era just la contrària pocs metres més enllà, seguint el mateix passeig del Terraplè, a l’alçada de la plaça del Molí. Allà hi tenien parades diverses botigues de Molins de Rei, en la vuitena edició de Fira Stocks. Els botiguers coincidien que ha estat un bon any en vendes en aquesta fira pensada per fer liquidació. Anna M. Hilari, de la llenceria El Lliri d’Or assegura que “la fira funciona molt bé, i la mostra és que hi tornem cada any”. La botiguera valora que “serveix per treure’s de sobre gènere que per molt que rebaixis a la botiga no vens”.

Tot i no necessitar liquidar estocs, Jorge Sánchez, d’El Rebost del Petit Artesà, també hi ven les coques de la seva botiga. Assegura que “des que es fa coincidir amb la Festa Major ve molta més gent”, i recorda que “els primers anys només fèiem 100€ en un dia i perdíem diners, però ara surt a compte”. Sánchez, que els caps de setmana ven a fires de tot Catalunya, assegura que “és una molt bona fira: tot i que no és de les millors i no té res a veure amb la Candelera, és de les que val la pena anar-hi”.

[sam id=”51″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades