Xavi Paz (PSC) assegura que el pacte amb Convergència funciona “millor que mai”

Després que el PSC manifestés públicament el seu malestar pel discurs de l’alcalde Joan Ramon Casals durant la Diada, el seu líder, Xavi Paz, diu que el pacte de govern que els uneix als convergents funciona “millor que mai”. El socialista fa aquestes declaracions durant una visita del número tres de les llistes per Barcelona, Ferran Pedret. 

Ferran Pedret (esquerra) i Xavi Paz (dreta) al barri del Canal // Jose Polo

Ferran Pedret (esquerra) i Xavi Paz (dreta) al barri del Canal // Jose Polo

Una crisi de parella que no qüestiona el matrimoni. La irritació del PSC Molins de Rei pel discurs de l’alcalde Joan Ramon Casals (Convergència) la Diada Nacional de Catalunya no qüestiona, en cap cas, el pacte de govern de Molins de Rei. Xavi Paz, primer tinent d’alcalde i líder dels socialistes molinencs, ho ha deixat clar.

“El que vam expressar és un posicionament del PSC envers d’una intervenció que considerem desafortunada”, ha explicat Paz hores després que Casals es reafirmés en les seves paraules a Ràdio Molins de Rei assegurant que no se’n penedia de res del que havia dit. Fins i tot, el socialista considera que el govern municipal funciona “millor que mai” perquè han arrancat “amb més força que fa quatre anys”.

“Considerem que la lleialtat de dos socis de govern ha de poder-se fer dient també les coses que no agraden”, ha declarat Paz per tancar la polèmica, sorgida mentre Convergència i Esquerra, partit que va proposar a Casals formar un govern independentista deixant al marge els socialistes, fan campanya conjuntament sota la candidatura Junts pel Sí.

Contra Mas i amb el federalisme 

Les declaracions s’han fet durant la visita a Molins de Rei del número 3 de les llistes del PSC per Barcelona, Ferran Pedret. Passejant pel barri del Canal, Pedret ha opinat que en les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre es decideix “donar continuïtat o no a les polítiques de desmantellament de l’Estat del benestar” dels governs d’Artur Mas.

“També ens juguem que prosperi o no el full de ruta d’aquells que volen la independència de Catalunya, cosa que nosaltres discutim formalment”, ha indicat Pedret. Segon ell, el que val la pena és apostar per “un projecte de transformació federal de l’estat espanyol que serveixi també per donar-li un caràcter democràtic i social”.

“Hi ha aliats per fer-ho i anhel de transformació i de canvi a la resta de pobles d’Espanya”, ha sentenciat el socialista barceloní llicenciat en Dret. “Hem de desmitificar que els socialistes no creiem en el federalisme, hi ha gent com en Ferran que ho ha explicat i escrit des de fa molt de temps”, ha dit Xavi Paz opinant sobre el seu segon i últim convidat de campanya, després de la visita la setmana passada d’Alícia Romero.

Recomanacions personalitzades