La història de la Festa dels Miquels es recull en un llibre

Un llibre de Miquel Pahissa repassa la trajectòria de la Festa dels Miquels, que se celebra cada dia de Sant Miquel des del 1979. Fotografies de les celebracions i els discursos dels ‘Miquels de l’any’ formen l’obra. 

Roca

El llibre, amb un preu de 10 euros, es ven amb un punt de llibre especial // Jose Polo

El llibre, amb un preu de 10 euros, es ven amb un punt de llibre especial // Jose Polo

Una de les tradicions més nostrades de Molins de Rei, la Festa dels Miquels, ja té el seu llibre. Miquel Pahissa ha recollit la història d’aquesta festa, que des de 1979 s’ha dedicat a premiar al ‘Miquel de l’any’, a través d’un seguit de fotografies i la reproducció dels pregons dels diferents premiats. “Sempre dèiem que s’hauria de fer un llibre”, ha explicat l’autor durant la presentació de l’obra.

“Al maig passat, en un dinar de germanor, vam pensar a fer un fotollibre i també hem recopilat tots els pregons”, indica Pahissa, que ha presentat el llibre a la Federació Obrera en el marc de la Festa Major 2015. Les 218 pàgines La Festa dels Miquels de Molins de Rei deixen testimoni d’una tradició que, a més de triar un Miquel destacat, també té un detall amb el Miquel més petit del municipi i serveix per fer un vermut festiu, any rere any, cada dia de Sant Miquel (29 de setembre) al carrer Sant Miquel, com no podia ser d’una altra manera.

Pahissa, Casals, Olivé i Paz durant la presentació de lllibre // Jose Polo

Pahissa, Casals, Olivé i Paz durant la presentació de lllibre // Jose Polo

“És un llibre molt especial i portàvem anys al darrere”, diu Miquel Olivé, responsable de l’entitat que hi ha al darrer de l’acte que celebra la festivitat local. “El llibre explica una història que al mateix temps parla de la recuperació democràtica”, ha opinat el regidor de Cultura, Xavi Paz (PSC). L’alcalde, Joan Ramon Casals (Convergència), ha assegurat que el llibre és un resum de “la vida social i política de Molins de Rei des del 1979”. I és que en molts dels pregons dels guanyadors, com per exemple el de Miquel Bernis, han fet crítica de l’actualitat molinenca. Resulta curiós adonar-se en consultar l’obra que alguns dels reclams ben vigents, com el del nou museu o les pistes d’atletisme, ja eren presents en les paraules dels miquels fa molts anys.

[sam id=”51″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades