Josep Maria García, l’estil de moda permanent i resistent

molins-de-rei-en-persona

Josep Maria García és un reconegut dissenyador de moda i modista amb una dilatada carrera professional, que es va iniciar l’any 1970 al costat de la seva inseparable companya, Maria Àngels Milla, i actualment també de la seva filla, Marian García Milla, especialitzada en vestuari teatral. La seva botiga del carrer Major, JMG, és una referència imprescindible en el món de la moda i de l’alta costura creada a Molins de Rei.

Josep Maria Garcia al seu estudi // Xavi Gómez Roig

Josep Maria Garcia al seu taller // Xavi Gómez Roig

Ens pots explicar l’origen de la teva vocació inicial pel món de la moda?

Des de ben jove em va interessar el món de l’art, en general, i molt en particular el cinema. A partir d’aquesta inquietud o d’aquesta seducció vaig decidir dedicar-me al món de la roba i del vestir.

Com era el món de la moda i de l’alta costura als anys setanta?

El món de la moda sempre és un reflex del moment que viu una societat. Als anys setanta es van caracteritzar per una explosió molt intensa de totes les formes de llibertat d’expressió, individual i col·lectiva. La moda va representar una gran projecció de la creativitat d’aquella època. Crec que en aquells moments es va assolir un model molt trencador en tots els aspectes de la vida. La costura em permetia experimentar en primera persona tots aquests canvis, d’una manera creativa. I aquesta actitud personal va ser molt ben rebuda. Així va començar la meva carrera professional.

La dona és més suggestiva i exigent que l’home, a l’hora de vestir?

En general la dona sempre s’ha interessat molt més per la moda, i també pels canvis de tot tipus que es deriven d’aquest univers tan complex i dinàmic.

Josep Maria Garcia durant l'entrevista // Xavi Gómez Roig

Josep Maria Garcia durant l’entrevista // Xavi Gómez Roig

Com ha transformat l’ofici de modista la tecnologia digital?

Des de fa ja molts anys la tecnologia s’està imposant en tots els aspectes i àmbits de la nostra societat, en constant evolució. És evident que aquestes tècniques innovadores ens ajuden a desenvolupar el nostre ofici.

Detall de la botiga del carrer Major // Xavi Gómez Roig

Detall de la botiga del carrer Major // Xavi Gómez Roig

Quin balanç fas de la teva trajectòria professional?

He tingut la immensa sort de poder gaudir de la meva feina, al llarg de molts anys, i de poder expressar-me lliurement a través d’ella.

Hi ha una alguna manera de definir el teu estil o la teva estètica?

Sempre he cregut que menys és més. Aquest principi tan elemental defineix la meva filosofia de vida, i això és el que he mirat de projectar en la meva concepció del vestir. Crec bàsicament en la qualitat i en la simplicitat, dins d’un estil atemporal.

Quin futur creus que espera al món de l’alta costura?

Penso que en tot moment hi haurà persones que s’escapin dels cànons establerts, en tots els sentits, a partir i a través de la recerca de la singularitat. Per tant, l’esperit creatiu de l’alta costura sempre persistirà.

Recomanacions personalitzades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *