Joan Ramon Casals defensa l’obra de govern i la independència de Catalunya durant l’acte institucional de la Diada

L’alcalde abandona el to institucional durant l’ofrena floral a Rafael Casanova per fer un discurs que podria haver-se realitzat en un acte de partit. El convergent defensa les polítiques del govern municipal i la independència de Catalunya. 

Joan Ramon Casals durant el seu discurs // Jose Polo

Joan Ramon Casals durant el seu discurs // Jose Polo

Després d’un acte solemne amb la participació de multitud d’entitats de Molins de Rei, l’alcalde Joan Ramon Casals (CDC) va treure el to mitinero per cloure l’acte institucional de celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Si ja l’any passat es va deixar anar parlant de la consulta sobre la independència de Catalunya, enguany s’ha allunyat per complet del perfil més institucional i moderat que va utilitzar en la seva primera Diada com alcalde. El seu parlament no hauria desentonat si hagués estat pronunciat en un acte del seu partit, del que forma part a les llistes al Parlament. Dos missatges van ser els principals: la defensa de l’obra del govern municipal i la crida a fer possible la independència de Catalunya.

La primera part del discurs de Casals va ser en clau local. Primer amb un bon gest recordant tres persones que han traspassat recentment: Eudald Sabaté, Miquel Lloris i Josep Maria Sala. Ràpidament va passar a parlar de temes polítics afirmant que aquestes persones van passar gran part de la seva vida “lluitant pel mateix que venim a fer aquí, reivindicar els nostres drets nacionals”. En defensa de l’obra de govern que comparteix amb el PSC, el convergent va recordar algunes de les obres finalitzades recentment com el carrer Bruc o la segona fase de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda. “No parem de treballar per fer avançar la nostra vila”, va afirmar l’alcalde, qui també va voler recordar que Molins de Rei ha seguit amb “la tradició solidària” posant-se a disposició de la Generalitat per acollir refugiats sirians.

Joan Ramon Casals observat per Xavi Paz durant la seva intervenció // Jose Polo

Joan Ramon Casals observat per Xavi Paz durant la seva intervenció // Jose Polo

I aprofitant els refugiats Casals va fer el salt a la política nacional. “Hi ha gent que a vegades sembla que vulgui utilitzar els origen de la gent diferent del nostre país per dividir-nos, quan justament és l’origen diferent de molta gent del nostre país el que ens ha fet ser més grans”, al·ludint a les paraules del líder de Podemos, Pablo Iglesias, a Rubí, just abans de començar la campanya electoral.

“Tenim la sort que el 27 de setembre tindrem aquest referèndum per l’autodeterminació”, va continuar el convergent, integrant de les llistes de Junt pel Sí i amb possibilitats de convertir-se en diputat al Parlament. “Això ens ho hem guanyat any rere any i ens ho tornarem a guanyar aquesta tarda anant a la Meridiana”, va advertir animant al personal a participar de la manifestació independentista organitzada a Barcelona sota l’atenta mirada del seu soci de govern, el socialista Xavi Paz, que l’escoltava amb gest seriós.

“Ja sabeu, no m’he amagat mai, sóc una persona que pensa que la independència del nostre país és el millor”, va manifestar abans de fer una recomanació als assistents per tancar el seu discurs: “Que cadascú reflexioni aquests dies però, sobretot, jo el que us recomano és que aquest 27 de setembre siguem dignes hereus dels defensors de Barcelona fa 301 anys”, va etzibar abans de d’acabar el parlament amb el clàssic “visca Catalunya i Visca Molins de Rei”.

 • carlesjoanpi .

  Doncs em sembla que potser ha deixat de ser l’alcalde de tots. A Molins de Rei hi ha diversitat, per sort. #

 • Joan Barrios

  NO sembla prudent que –el teòric- alcalde de tots els molinencs i molinenques aprofiti un acte institucional per a fer bandera de les
  seves conviccions partidistes.
  Quan s’actua com a alcalde, i en representació de tota la ciutadania, no es pot fer patrimoni absolutament de tot, a favor dels interessos d’una part.
  Triple error en el seu discurs

 • dclosa

  ¿Qué podemos esperar de toda esa gente, CD, PSC ? , Sólo palabrería, Son incapaces de arreglar las cosas más insignificantes del día a día en Molins de Rei , Al parecer, la asignatura pendiente del nuevo gobierno municipal CIU+PSC son los ascensores, El nuevo y flamante Regidor de Comercio Sr. Anton Pedola García (CIU) (48.636,14 €/año) , sustituto del Sr. Joaquim Marti Mallol (CIU) (48.636,14 €) no acierta con el arreglo del secador de manos del en WC-caballeros, ni con lo de las escaleras mecánicas del Mercado Municipal , que lleva más de 9 semanas sin funcionar. Luego nos quejamos de que no hay actividad en el Mercado y que los paradistas van cerrando uno a tras otro , y los clientes tienen preferencia por el Mercadona, Casa Ameller o Area Guissona,, y el Regidor de Cultura Sr. Xavi Paz Peche (PSC) no acertó tampoco en el mes de julio con el ascensor de la Biblioteca Pau Vila que lo tuvo más de 3 semanas sin funcionar, sin que pudiesen hacer uso de la biblioteca los lisiados de Molins de Rei. En un bloque de pisos cualquiera, si el presidente de la escalera no se las ingenia para arreglar el ascensor en menos de 2 dias, ya habría dimitido. Tenemos lo que nos merecemos y hemos votado. Y la oposición durmiendo en la paja , dopada por los 380 €/barba de regidor y pleno

 • Pedro V.

  Moltes gracies Joan Ramon, es un honor tenerte como a alcalde.

  El alcalde es de todos, pero no olvidemos que es el elegido por la mayoría os guste o no. Y si no os gusta… pues continuad votando a PP y demás. Yo tengo claro que es el mejor alcalde que ha tenido Molins de Rei en años y años.

 • Pingback: L'ofrena floral a Rafael Casanova, en imatges | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El discurs de Joan Ramon Casals durant la Diada irrita al seu soci del govern | Viu Molins de Rei()