L’Assemblea Groga s’activa abans de l’inici del curs escolar

Cada escola pública de Molins de Rei lluirà una pancarta des de l’inici del curs escolar. Les reivindicacions de la plataforma són contra “lleis retrògrades” com la LOMCE i les retallades de la Generalitat. Segueixen oposant-se al tancament de qualsevol línia de P3. 

Membres de la plataforma al Pati del Palau // Assemblea Groga Molins

Membres de la plataforma al Pati del Palau // Assemblea Groga Molins

Després que el curs passat acabés amb grans mobilitzacions contra la supressió de línies de P3 que finalment es van fer enrere, l’Assemblea Groga de Molins de Rei no vol baixar el ritme el curs entrant.

Un grup de pares, mares i alumnes s’han reunit el dimecres 9 de setembre al Pati del Palau per elaborar un seguit de pancartes que seran penjades a les diferents escoles i instituts públics del municipi perquè el curs tornarà a començar “sense normalitat”, segons expliquen a través d’un comunicat.

Des del marc unitari de treball en favor de l’escola pública, crítica, catalana, laica i de qualitat, se segueix reclamant la derogació de “lleis retrògrades”com ara la LOMCE. Aquesta llei, segons ells, s’està aplicant a Catalunya “de forma més subtil” però seguint, en tot cas, els principis marcats pel ministeri d’Educació.

A més, també es recorda que el curs comença amb una reducció del finançament de les escoles bressol públiques, després d’una pujada de les taxes universitàries del 65%, amb una oferta de formació professional insuficient, amb mancança de beques menjador, amb reducció de pressupostos dels centres educatius públics, amb mitjans per a la inclusió minsos i amb una plantilla de professorat insuficient. En aquest sentit, des de l’Assemblea Groga es considera que l’increment de 790 mestres anunciat pel Departament d’Ensenyament és “del tot insuficient” davant l’augment de més de 12.000 alumnes a les aules.

D’altra banda, des de la plataforma es reclama la “eliminació de les proves d’avaluació externes” que s’utilitzen per classificar els centres i que ja l’any passat van tenir el rebuig de l’Escola La Sínia amb un gran boicot dels alumnes de tercer.

Contra el tancament de qualsevol P3

Davant la possibilitat que, com va passar el curs passat, la Generalitat de Catalunya vulgui suprimir alguna línia de P3 a Molins de Rei, l’Assemblea Groga indica que manté el seu posicionament “en contra del tancament de qualsevol de les línies de P3 de les escoles públiques de Molins”. “Ens oposem molt més si aquest tancament es fa de manera preventiva abans de conèixer les opcions reals de preinscripció ja que considerem que la disminució de l’oferta pública condiciona clarament la demanda de les famílies”, afirmen des de la marea groga molinenca.

Recomanacions personalitzades