Els Matossers recuperen els castells de 7 a Alcover

El primer castell de set després de les vacances d’estiu va arribar a Alcover. Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, els Matossers participaran en diferents actes, entre ells la manifestació independentista de l’avinguda Meridiana de Barcelona. 

Un del moment de l'actuació dels Matossers // Maria Lola

Un del moment de l’actuació dels Matossers // Maria Lola

La colla castellera de Molins de Rei, els Matossers, van ser convidats a participar en l’actuació d’aniversari dels Xiquets d’Alcover. Els molinencs van començar l’actuació amb una torre de sis amb un segon nou. Tot i la peça nova, el 2 de 6 no va trontollar en cap moment.

En segona ronda, els marró argila van fer un 3 de 7, que va resultar una mica més bellugadís. Era el primer castell de set després de les vacances d’estiu.

Segons el cap de colla, Salva Prat, ha estat el castell de set “més just de la temporada”. “També ha estat un dels més importants amb vista a l’actuació de la Festa Major de Molins de Rei, d’aquí a tres setmanes”, ha indicat Prat després de l’actuació.

El 3 de 7 va estar muntat amb una alineació atípica, a causa de les baixes que van obligar a fer un tronc amb persones diferents i on la rengla va estar ocupada per matossers que normalment no fan aquesta tasca.

Abans de la tercera ronda l’actuació es va haver de suspendre per una caiguda d’una altra de les colles, Los Xics Caleros, que van obligar a l’ambulància a sortir de plaça.

La pròxima actuació dels Matossers és el dia 20 a Vallirana. Serà l’actuació prèvia a la Festa Major, on la colla vol assolir per primera vegada a la plaça molinenca un 3 de 7 amb agulla.

Detall d'un dels castells dels Matossers // Maria Lola

Detall d’un dels castells dels Matossers // Maria Lola

Abans els Matossers van fer l’habitual visita anual al Centre Penitenciari per a dones Wad-Ras on han fet un taller casteller per a preses. I amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el dia 10 la colla va participar als actes commemoratius de Cervelló. A més, el mateix dia 11, els Matossers participaran en la Via Lliure de Barcelona, la manifestació organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana, formant part de les 60 colles castelleres que estaran presents donant suport a la reivindicació independentista.

Recomanacions personalitzades