ERC posa sobre la taula el debat dels Països Catalans abans de l’inici de la campanya

Un acte sobre l’evolució dels Països Catalans després de les eleccions catalanes amb Joan Llodrà, Eliseu Climent i Eduard Voltas reuneix més de 80 persones al Racó dels Gegants Vells. 

Llodrà, Climent, Guillén i Voltas compartint taula en un Racó dels Gegants Vells ple // Jose Polo

Llodrà, Climent, Guillén i Voltas compartint taula en un Racó dels Gegants Vells ple // Jose Polo

Els Països Catalans i la seva unitat no és un dels temes que més apareixen abans de les eleccions al Parlament del pròxim 27 de setembre. Però des de l’agrupació local d’ERC, en col·laboració amb la candidatura Junts Pel Sí, s’ha volgut reflexionar sobre aquesta temàtica just abans de l’inici oficial de la campanya electoral.

Unes 80 persones es van reunir al Racó dels Gegants Vells dimecres nou al vespre per assistir a una xerrada moderada per la regidora i portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Molins de Rei, Sílvia Guillén, i en la qual van participar el segon tinent d’alcalde de Manacor (Mallorca), Joan Llodrà, el periodista i editor Eduard Voltas com a representant de Catalunya i Eliseu Climent, president fundador d’Acció Cultural del País Valencià. La majoria d’assistents eren habituals dels actes d’ERC. Hi havia persones de la secció local de l’ANC i també algunes de la CUP i CDC. En un acte per convençuts de la causa independentista, el que no es podien veure eren persones que no tenen clar si la secessió amb Espanya és convenient o no.

Tres ponents esperançats

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Llodrà, Voltas i Climent van coincidir en mostrar-se esperançats amb què en un futur sigui possible que els terrenys de parla catalana acabin formant un estat propi compartit. Fins i tot, en el torn obert de paraules entre el públic, un dels assistents els va advertir que els notava “massa optimistes”.

“La vostra independència serà l’impuls de la resta”, va afirmar el regidor de Manacor. Llodrà va transmetre un estat d’esperança i entusiasme entre els independentistes de les illes. “La gent normal es va apropant a l’independentisme per practicisme”, va explicar.

La segona intervenció va ser per part de Voltas, autor de llibres com La guerra de la llengua o Carta a un indecís i actual editor de Time Out Barcelona“Com millor sigui l’estat català independent més fàcil serà assolir la independència del conjunt de la nació”, va indicar el periodista. Voltas va advertir de la necessitat de cuidar l’espai econòmic i sociocultural català i de la possibilitat que Espanya, en cas d’una negociació de separació amb Catalunya, intenti impedir l’adhesió de les illes i el País Valencià al nou estat català.

“M’he empadronat aquí per poder votar el 27-S!”. Així va començar la seva intervenció Eliseu Climent, qui va explicar el canvi de mentalitat pel qual passa el País Valencià després de la derrota del PP a les passades eleccions. “A València ha caigut un règim que volia aguantar 40 anys com el seu pare i només va durar 25”, va definir el promotor cultural. “Catalunya necessita amics també a l’estat i qui millor que la família, els que parlem la mateixa llengua”, va opinar sobre el que pot passar després del 27-S.

Recomanacions personalitzades