El Club de Judo Molins de Rei ja entrena a la Zona Esportiva Ricard Ginebreda

Compartint espai amb l’halterofília, el nou club de judo de Molins de Rei realitza les seves activitats al nou pavelló de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda. “Podrem ampliar la nostra oferta d’horari”, expliquen des de l’entitat. 

Els petits del Club Judo Molins de Rei a la Zona Esportiva Ricard Ginebreda // Jose Polo

Els petits del Club Judo Molins de Rei a la Zona Esportiva Ricard Ginebreda // Jose Polo

Primer amb l’arribada de l’halterofília. Ara amb la del judo. La Zona Esportiva Ricard Ginebreda va agafant dia a dia més color, després de la finalització de dues de les tres fases del projecte que vol combinar la pràctica del futbol al barri del Canal amb equipaments fets a mida per esports més minoritaris.

El Club Judo Molins de Rei, entitat sorgida recentment arran de la divisió del Club Esportiu Molins de Rei, ha començat la temporada fent ús de les noves instal·lacions. Daniel Pavón, responsable del club, valora el canvi del Poliesportiu de la Sínia al nou equipament de “bastant positiu”. “Ara podrem ampliar la nostra oferta d’horari”, explica el mestre molinenc, un dels grans impulsors del seu esport al municipi.

Un altre dels principals avantatges del pavelló que comparteixen amb l’halterofília és que el tatami és fix i, per tant, no l’han d’instal·lar cada vegada que es disposen a entrenar, com sí que passava a la Sínia. “Ens permet fer les classes més llargues”, expressa Pavón indicant els beneficis d’aquesta circumstància, nova per a ells i normal entre altres clubs de judo. A més, ara el club podrà treballar en l’àmbit tècnic amb persones que vulguin aconseguir el cinturó negre. Fins ara, per fer aquesta pràctica havien de marxar fora de Molins de Rei. “Volem seguir treballant en la nostra línia de judo lúdic”, afirma esperançat pensant en el futur de l’entitat.

Por al canvi de barri

Com tot canvi, aquest també amaga algunes pors. Durant molts anys, sota el paraigua del CE Molins de Rei, el judo havia crescut arrelat al barri de la Granja, fet que els havia vinculat al barri. “De moment hem perdut alguns nens de la franja dels més petits pel canvi d’ubicació”, explica Pavón. “Estem a principi de temporada i esperem sumar més alumnes”, diu traient importància a una circumstància que pot ser temporal. Un altre aspecte negatiu és que el tatami instal·lat és de 200 metres i el que utilitzaven fins ara era 50 metres més gran. Guanyen espai, però, en magatzems propis per guardar material.

Durant les darreres setmanes s’ha corregit un defecte de la instal·lació per fer judo. Les parets, molt dures, eren un perill pels nens, que practicant aquest esport és habitual que es puguin donar algun cop contra aquestes. Amb la instal·lació d’uns reforços tous sobre els murs la circumstància ha quedat solucionada de forma temporal, a l’espera d’una solució definitiva que, a més de vetllar per la seguretat, sigui més estètica que l’actual.