La Festa Major 2015 pretén arribar a un públic més familiar

L’Ajuntament de Molins de Rei vol incorporar a la Festa Major activitats orientades a “facilitar el gaudi familiar” incrementant els actes “intergeneracionals” S’elimina el castell de focs i es substitueix per un mapping. Tot i la coincidència amb les eleccions al Parlament, la programació no s’ha vist alterada.

Casals i Paz mirant el cartell de la Festa Major // Ajuntament de Molins de Rei

Casals i Paz mirant el cartell de la Festa Major // Ajuntament de Molins de Rei

Coincidint amb les eleccions al Parlament de Catalunya. Així arriba la Festa Major de Sant Miquel 2015, que se celebrarà entre el 18 de setembre i el 4 d’octubre, amb gairebé 90 actes programats i el seu clímax coincidint amb el cap de setmana del 27-S. Les noves activitats programades busquen “atreure el públic familiar”, segons informa l’Ajuntament de Molins de Rei. És per això que hi haurà més espectacles de circ, de música i cinema a l’aire lliure i la projecció d’una pel·lícula, Inside Out, al Pati del Palau. Serà una alternativa al recompte electoral per la nit de diumenge.

Una de les novetats més destacades és l’eliminació definitiva del castell de focs després d’uns anys amb alts i baixos. El final de festa institucional tindrà una projecció de mapping a la façana del Palau dels Requesens. És a dir, la projecció d’imatges acompanyada de música substituirà el soroll i el color dels petards. D’altra banda, s’instal·larà una zona de food trucksfurgonetes i caravanes de venda de menjar que ja van ser presents a la passada Fira de la Candelera– a la plaça del Molí i s’està estudiant la possibilitat d’organitzar una holi partyfestival dels colors d’orígen hindú– al Parc de la Mariona. Un dels objectius d’aquesta edició és “consolidar les activitats més enllà del Centre Vila”.

Joan Ramon Casals (CDC), alcalde de Molins de Rei, ha assegurat durant la presentació de l’esdeveniment que el programa d’enguany, que es distribuirà a partir del pròxim 16 de setembre, és “una suma de novetats, tradicions, il·lusió i participació” i ha valorat la tasca de les entitats molinenques que “una vegada més han posat els cinc sentits” en fer una festa atractiva.

Xavi Paz (PSC), regidor de Cultura, ha assegurat que es tracta d’un programa que “agradarà més i a més gent i que, per sobre de tot, es podrà gaudir en família” i apunta que s’ha apostat per “mantenir allò que funciona, aprofundir en els canvis de les darreres edicions i introduir novetats atractives”. El pregó anirà a càrrec de l’Associació Obrera, l’entitat que enguany es converteix en centenària. El cartell, que ha generat tot tipus de reaccions a la xarxa, ha estat obra del dissenyador Josep Lluís Lara.

Sense canvis per les eleccions

Casals i Paz han informat que de forma “consensuada amb les entitats” s’ha decidit no canviar cap acte tot i la coincidència de data amb les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. La coincidència del 27-S amb la Festa Major obligarà a l’Ajuntament a demanar reforços policials als Mossos d’Esquadra amb l’objectiu de “garantir el correcte desenvolupament” dels dos esdeveniments.

[sam id=”51″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades