Una multitud heterogènia de ciutadans reclama solidaritat amb els refugiats

Un centenar de persones es reuneixen a la plaça de la Creu per deixar clar que “cap persona és il·legal” davant el drama dels refugiats que escapen de Síria. Es comença a impulsar una plataforma solidària a Molins de Rei. Entre els assistents a la concentració, molinencs de diferents ideologies i edats. 

Espelmes sobre la plaça de la Creu // Jose Polo

Espelmes sobre la plaça de la Creu // Jose Polo

Molinencs de tendència molt diversa van reunir-se dilluns 7 de setembre a la plaça de la Creu per sumar-se a una concentració convocada a través de les xarxes socials sota el lema “cap persona és il·legal. Refugiades, benvingudes als Països Catalans”. Tot omplint d’espelmes la plaça, el centenar de persones van denunciar que Europa “no s’està portant bé” davant el drama humanitari dels refugiats que fugen de països en conflicte com Síria.

La principal reivindicació era clara: garantir el dret d’asil de les persones que escapen del seu país sota l’empara dels drets humans. Antònia Castellana, exalcaldessa i membre del Grup de Dones Les Heures, qui va ser l’encarregada de dinamitzar l’acte, va posar com a exemple el que es va fer durant la guerra dels Balcans, quan refugiats d’aquell conflicte van ser rebuts solidàriament a Catalunya. Arran de la trobada també es va posar sobre la taula la idea de crear una plataforma solidària amb els refugiats a Molins de Rei.

Moment de l'inici de la concentració // Jose Polo

Moment de l’inici de la concentració // Jose Polo

Durant l’acte es van llegir diferents lectures relacionades amb la temàtica, des de Joana Raspall a Luis Cernuda passant per Gabriel Zelaya. La concentració es va allargar durant poc més de mitja hora i, a més de per la seva innegable emotivitat, va estar marcada per l’heterogeneïtat de les persones que hi van participar. Hi havia gent de totes les edats, tant dones com homes, gent habitual dels moviments socials de Molins de Rei, però també ciutadans als quals els costa més mobilitzar-se.

També hi havia regidors de l’Ajuntament de Molins de Rei de partits com el PSC, la CUP, Iniciativa, ERC o Molins Camina. Tot i que el consistori s’ha pronunciat mostrant-se disposat a col·laborar amb aquesta causa, l’alcalde Joan Ramon Casals (CDC) no estava a la concentració, feta al mateix temps que un acte de precampanya de la candidatura Junts pel Sí, on va compartir protagonisme amb Oriol Junqueras i Raül Romeva entre altres.

 • dclosa

  Penoso de nuevo, el espectáculo , de siempre más de los mismos, con esa endogámica predisposición de : funcionarios, exfuncionarios , funcionarios jubilados, políticos o expolíticos que más de una vez han estado en nómina municipal, que aburridos, y sólo por puro protagonismo, ostentación y falta de trabajo, sin tener competencias, “es posa a disposició del govern català” per acollir persones refugiades que escapen del conflicte armat de Síria. Y son incapaces de reclamar que se arregle el secador de manos en el WC de hombres en el Mercat Municipal, que lleva más de 6 meses estropeado.
  ¿Qué sabemos de estos refugiados sirios? , ¿ Son refugiados políticos? , ¿Son gente pudiente y con posibles en su pais?, ¿ De dónde han sacado los dineros para pagar a las mafias? … Peor lo pasan los ciudadanos sirios pobres sin posibles que se tienen que quedar allí. Esos si que son los que hay que ayudar de verdad y no a los ricos con posibles que pagan a las mafias.
  l’Ajuntament de Molins de Rei sobre la possible acollida de refugiats sirians al municipi, ¿ Cuanto durará la acollida temporal d’aquesta gent? ,¿Se les dará cobijo y comida en Can Santoi, todo a cargo del presupuesto del Ayuntamiento? , ¿ No tenemos suficientes embrollos locales para solucionar como : Paneles Solares de ICV sin funcionar aún, Radio funcionaria Municipal de ICV ( Castellana-Boi) sin oyentes, Biblioteca Pau Vila sin lectores, BusMolins de ICV (Catalá) siempre vacio, Molins energia (ICV) en bancarrota,…. etc. etc. como para que tengamos que ser pioneros en temas que son totalmente supramunicipales y que no no van ni nos vienen.

  • dclosa

   Al parecer, la asignatura pendiente del nuevo gobierno municipal CIU+PSC son los ascensores, El nuevo y flamante Regidor de Comercio Sr. Anton Pedola García (CIU) (48.636,14 €/año) , sustituto del Sr. Joaquim Marti Mallol (CIU) (48.636,14 €) no acierta con el arreglo del ascensor del Mercado Municipal , que lleva más de 9 semanas sin funcionar. Luego nos quejamos de que no hay actividad en el Mercado y que los paradistas van cerrando uno a tras otro , y los clientes tienen preferencia por el Mercadona, Casa Ameller o Area Guissona,, y el Regidor de Cultura Sr. Xavi Paz Peche (PSC) no acertó tampoco en el mes de julio con el ascensor de la Biblioteca Pau Vila que lo tuvo más de 3 semanas sin funcionar, sin que pudiesen hacer uso de la biblioteca los lisiados de Molins de Rei. En un bloque de pisos cualquiera, si el presidente de la escalera no se las ingenia para arreglar el ascensor en menos de 2 dias, ya habría dimitido. Tenemos lo que nos merecemos y hemos votado. Y la oposición durmiendo en la paja , dopada por los 380 €/barba de regidor y pleno

 • Pingback: L'Ajuntament de Molins de Rei es reunirà amb les ONG locals per coordinar esforços per una possible acollida de refugiats | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: "Molins acull" comença a prendre forma | Viu Molins de Rei()