L’Ajuntament “es posa a disposició de la Generalitat” per acollir refugiats sirians

L’Ajuntament de Molins de Rei ha fet públic que “es posa a disposició del govern català” per acollir persones refugiades que escapen del conflicte armat de Síria. L’oferiment va acompanyat de la preparació tècnica d’un dispositiu d’acollida temporal al municipi.

L'Ajuntament de Molins de Rei en una foto d'arxiu // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei en una foto d’arxiu // Jose Polo

A disposició de la Generalitat. Així es com presenta l’Ajuntament de Molins de Rei sobre la possible acollida de refugiats sirians al municipi. A diferència d’altres municipis de l’entorn com Sant Feliu de Llobregat que s’han adherit a la xarxa de ciutats refugi impulsada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el consistori molinenc opta per una postura més institucional.

De fet, han enviat una carta a Colau però pel seu càrrec com a presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Així mateix, també han enviat la missiva al director general per a la Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch. A la carta, l’Ajuntament es posa a disposició de les institucions supramunicipals -Generalitat i Àrea Metropolitana- per acollir refugiats sirians.

De moment, més enllà d’informar de la seva predisposició a col·laborar, l’Ajuntament ja ha preparat a nivell tècnic un dispositiu que permetria acollir un grup de persones refugiades al municipi.

“No ens podem quedar de braços plegats davant el que estem veient cada dia pels mitjans de comunicació i per això hem decidit que Molins de Rei pugui donar acollida temporal a aquesta gent que s’ha vist forçada a deixar el seu país”, ha assegurat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). Per la seva banda, la regidora de Solidaritat i Cooperació, Jessica Revestido (PSC), ha destacat que “Molins de Rei ja ha demostrat moltes vegades la seva vessant més solidària i ara toca tornar a estar a l’alçada i fer de la vila un refugi segur i amable per aquelles persones que marxen d’un conflicte armat terrible”.

 • dclosa

  Penosa de nuevo, 4 años más de los mismo, de esa endogámica predisposición de l’ Ajuntament de Molins de Rei , que sólo por puro protagonismo, ostentación y falta de trabajo de sus gobernates de Molins de Rei, en nómina municipal, CIU + PSC , chupa-micro de Casals en Esplugues TV , Paz en Radio Molins, etc. y que sin tener competencias, “es posa a disposició del govern català” per acollir persones refugiades que escapen del conflicte armat de Síria. Y son incapaces de arreglar el simple secador de manos en el WC de hombres en el Mercat Municipal, que lleva más de 6 meses estropeado.
  ¿Qué sabemos de estos refugiados sirios? , ¿ Son refugiados políticos? , ¿Son gente pudiente y con posibles en su pais?, ¿ De dónde han sacado los dineros para pagar a las mafias? … Peor lo pasan los ciudadanos sirios pobres sin posibles que se tienen que quedar allí. Esos si que son los que hay que ayudar de verdad y no a los ricos con posibles que pagan a las mafias.
  l’Ajuntament de Molins de Rei sobre la possible acollida de refugiats sirians al municipi, ¿ Cuanto durará la acollida temporal d’aquesta gent? ,¿Se les dará cobijo y comida en Can Santoi, todo a cargo del presupuesto del Ayuntamiento? , ¿ No tenemos suficientes embrollos locales para solucionar como : Paneles Solare sin funcionar aún, Radio funcionaria Municipal sin oyentes, Biblioteca Pau Vila sin lectores, BusMolins siempre vacio, Molins energia en bancarrota,…. etc. etc. como para que tengamos que ser pioneros en temas que son totalmente supramunicipales y que no no va ni nos viene.

  • dclosa

   Al parecer, la asignatura pendiente del nuevo gobierno municipal CIU+PSC son los ascensores, El nuevo y flamante Regidor de Comercio Sr. Anton Pedola García (CIU) (48.636,14 €/año) , sustituto del Sr. Joaquim Marti Mallol (CIU) (48.636,14 €) no acierta con el ascensor del Mercado Municipal , que lleva más de 9 semanas sin funcionar. Luego nos quejamos de que no hay actividad en el Mercado y que los paradistas van cerrando uno a tras otro , y los clientes tienen preferencia por el Mercadona, Casa Ameller o Area Guissona,, y el Regidor de Cultura Sr. Xavi Paz Peche (PSC) no acertó tampoco con el ascensor de la Biblioteca Pau Vila que lo tuvo más de 3 semanas sin funcionar, sin que pudiesen hacer uso de la biblioteca los lisiados de Molins de Rei. En un bloque de pisos cualquiera, si el presidente de la escalera no se las ingeniase para arreglar el ascensor en menos de 2 dias, ya habría dimitido.

 • Pingback: Una multitud heterogènia de ciutadans reclama solidaritat amb els refugiats | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L'Ajuntament de Molins de Rei es reunirà amb les ONG locals per coordinar esforços per una possible acollida de refugiats | Viu Molins de Rei()