L’Ajuntament es compromet a instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

Una moció presentada per la CUP i aprovada per àmplia majoria arriba a l’acord d’executar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics “durant la vigència del pla de mobilitat” de Molins de Rei. La iniciativa ha estat impulsada pel molinenc Albert Artés. 

De fer 1.714 kilòmetres en moto elèctrica a donar un impuls a l’Ajuntament de Molins de Rei en el seu compromís amb el foment del vehicle elèctric. Una moció del molinenc Albert Artés i entrada al ple municipal per la CUP ha estat aprovada per àmplia majoria. El text compromet al consistori a instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics “durant la vigència del pla de mobilitat de l’Ajuntament de Molins de Rei”. L’actual pla, aprovat el 2014, té vigència fins el 2020. Així doncs, si es compleix amb l’aprovat pel ple municipal, Molins de Rei tindrà aquests punts en un termeni de, com a màxim, cinc anys.

Abans, en 12 mesos, els tècnics municipals hauran d’elaborar un plànol amb una proposta sobre la localització dels diferents punts de recàrrega. Aquesta proposta haurà de tenir en compte diferents variables, com els tipus de punts o el màxim aprofitament del nou servei en funció de les dinàmiques comercials. L’anterior regidora de Mobilitat va anunciar el passat mes de març que s’estava estudiant la implantació d’una infraestructura d’aquestes característiques al municipi.

No és l’únic compromís al qual s’arriba a través d’aquesta moció. El text també insta al consistori a “establir convenis de col·laboració amb associacions sense ànim de lucre de promoció del vehicle elèctric”, fer campanyes d’informació i sensibilització sobre la mobilitat sostenible i promoure la mobilitat elèctrica i l’eficiència energètica en el marc de la Fira de la Candelera.

Tots a favor menys Molins Camina

Gairebé tots els partits polítics van votar a favor de la proposta en el passat ple municipal del mes de juliol. Només Molins Camina no va donar total suport a la moció, optant per l’abstenció en la seva votació. “No podem veure bé subvencionar el consum elèctric als ciutadans que tinguin un vehicle d’última generació fins que aquests no siguin accessibles per al conjunt de les classes populars del país”, va argumentar la regidora d’aquest partit, Ana Aroca. A més, segons Aroca, les polítiques municipals haurien de centrar els seus esforços en “garantir l’accés universal al transport públic”. Tot i això, va optar per l’abstenció.

L’actual regidor de Mobilitat, Miguel Zaragoza (PSC), va mostrar el seu suport a la moció i va especificar que el consistori treballarà per “la instal·lació d’un punt de càrrega mixta”. Sílvia Guillén, d’ERC, va afirmar que era important “apostar per fer més sostenibles els vehicles municipals”. En aquest sentit, l’Ajuntament ja té un vehicle elèctric en la seva flota i està estudiant incorporar-ne més i al mes de març va fer-se amb dos més de manera temporal per un termini de dos mesos. “Bonificaríem el 100% de les taxes als vehicles elèctrics” va proposar, per la seva banda, Pere García, d’Iniciativa-MES. Josep Raventós, regidor de la CUP, va remarcar que la moció demana que s’incorporin mesures específiques en el Pla de Mobilitat durant la seva intervenció.

 • joan

  Quants cotxes electrics hi ha a Molins ? Quim cost te aquests punts ?

  • XAVIER

   Jo en tinc un. No es tracta de valorar quants vehicles elèctrics hi ha, ni el seu cost, sinó quants n’hi podria haver amb més mesures de suport com aquesta que es proposa. Incentivar la compra de cotxes elèctrics vol dir també apostar per un Molins més net, menys sorollós i molt més eficient des del punt de vista medioambiental. Si les coses només es fan tenint en compte el que hi ha actualment en lloc del que hi pot haver en el futur si apostem pels canvis i les innovacions, ara encara seriem a l’edat de pedra i potser ens mouriem amb carros de tracció animal. Cal tenir visió de futur especialment pensant en les properes generacions.

 • Pep Ventura

  Ho proposa el mateix Albert Artés, de la Cup, que tan despotricava del Francisco de Ciutadans per presentar una moció que considerava inútil i al qual acusava de poca-feina. Sembla que us en enfoteu tots plegats, amb la de diners que ens costeu…

  • joan

   Personalment el sr. Franvisvo de ciutadans en aquesta mocio no te res a veure. M’agradaria coneixer quants vehicles electrics hi ha a molins i la despesa qie sipodsa eld punts

  • dclosa

   Francisco qué mas ….?

 • dclosa

  ¿ Y serán de carga gratuita como en el Carrefour del Prat ? , “poca-feina” y mucho protagonismo político a cargo del contribuyente, seguro. ¿ Cuantas Toneladas equivalentes de carbón equivale un kWh eléctrico, o es que la electricidad se saca de la nada?

 • Pingback: Vehicles elèctrics i drones envaeixen la Fira de la Candelera de Molins de Rei | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: L'Ajuntament instal·larà un punt de càrrega per a vehicles elèctrics | Viu Molins de Rei()