Neix la plataforma “Molins sí que es pot”

Les agrupacions locals de Podemos, Iniciativa, EUiA i Equo col·laboraran de manera conjunta a escala municipal durant la campanya de les eleccions al Parlament del pròxim 27 de setembre per donar suport a la candidatura “Catalunya sí que es pot”.

Lluís Rabell, candidat de "Catalunya sí que es pot" // Enric Català (Catalunya Plural)

Lluís Rabell, candidat de “Catalunya sí que es pot” // Enric Català – Catalunya Plural

El que no van aconseguir les municipals, ho aconsegueixen les eleccions al Parlament. Diferents forces d’esquerres de Molins de Rei confluiran amb l’objectiu de col·laborar de cara a la campanya de les eleccions del proper 27 de setembre. Concretament, Podemos, Iniciativa, EUiA i Equo s’han unit per crear la plataforma Molins sí que es pot i donar suport a la candidatura Catalunya sí que es pot, encapçalada per Lluís Rabell.

“Dos models de Catalunya estan en joc: la Catalunya de les finances i la Catalunya de la majoria”, diuen a través d’un comunicat. “No importa d’on venim, sinó cap a on volem anar. I volem guanyar per obrir una nova etapa a Catalunya en què la prioritat no siguin els bancs”, asseguren aquests partits. S’autodefineixen com “la candidatura unitària de la Catalunya popular davant la Catalunya de les classes privilegiades”.

Aquesta unió de forces no es va donar en un context diferent: les eleccions municipals. En aquella ocasió Iniciativa es va presentar unida a MES Moviment d’Esquerres, partit que en aquesta ocasió recolza la candidatura Junts pel sí. Per la seva banda, Podemos es va unir a Equo i Procés Constituent, que aquesta vegada no s’ha pronunciat, creant Molins Camina i aconseguint una regidora a la sala de plens de l’Ajuntament. EUiA Molins de Rei va preferir no donar suport a ningú a les passades municipals. Des de diferents sectors, però sobretot des d’Iniciativa, ja es va fer una crida a la confluència àmplia en aquell moment i tot va acabar amb la signatura d’un document de compromís ètic, que no va ser signat per Podemos.

Per algunes candidatures les pròximes eleccions són un plebiscit sobre la continuïtat de Catalunya a Espanya. Sobre el tema de la independència, però, Molins sí que es pot no es pronuncia de moment, concentrant el seu discurs en la lluita contra les desigualtats, la precarietat i els abusos de les elits econòmiques. Tindran temps de fer-ho, si volen, el pròxim 3 de setembre en roda de premsa o el 5 del mateix mes, quan faran una assemblea oberta a tots els molinencs.

 • Joan

  Neix el partit dels espanyols d’esquerres, us desitjo els mateixos resultats que a les municipals.

  • Carles

   Totalment d’acord, una manera d’intentar frenar la independencia de Catalunya, s’amagan darrera d’un “Proces Constituient” que ni ells saben que es ni com ho farien si algun día guanyesin les eleccions, per que cualsevol moviment que fesín, els seus amics d’ideológia (nacionalmente parlant) les hi tirarían enrrera amb les seves lleis, la seva sagrada constitución i la seva Santa inquisición anomenada tribunal constitucional.

   Uns embaucadors i molts d’ells vividors de la politica, d’aquells que tenen uns ideals pero si no us agraden… tenen uns altres, per aixo no teniu que patir, la questio es estar maman de la mamella lo maxim possible.

   • joan

    Ara que diu Podemos de la paraula “csdta” que va dir d’icv ?

 • dclosa

  Entonces, En esto de las listas “ Catalunya, Si
  que es pot” del hasta ahora activista
  vecinal y exempresario (en bancarrota)
  de la piedra, Josep Lluis Franco Rabell,
  ¿Como queda situado en las listas el
  astronauta de la NASA Alejandro Pérez, integrant
  de Podemos-Molins que va sortit escollit,
  després de les primàries obertes que es van celebrar entre el 9 i el 13
  de febrer 2105, de un total de cinc propostes de
  candidats en un procés de llistes obertes, escollit membre
  del Consell Ciutadà català de Podemos Cataluña
  para las autonómicas del 27 de septiembre , i que
  es va presentar amb la plataforma de : Es clar que Podem, que va
  estar qualificada com la llista oficialista del partit, i que comptava amb els
  suports del líder de la formació, Pablo Iglesias, que en Pérez es va fer amb un total de 3.324
  vots (el 54,3% del total), quedant en 24a posició., i el estudiante de 17 años Juan Albert Barrios Fabra que sacó 144
  votos, i el vendedor de enciclopedias, exsecurata i
  ex “agent civic” en la Incresa Miguel
  Bautista Ferreiros que sacó 742 votos
  para el Consell Ciutadá y 1453
  para el Consejo de Garatias ?

 • Pingback: Josefina Pérez i Jordi Pedrol lideren la nova Iniciativa per Molins de Rei | Viu Molins de Rei()