Albert Botran serà el número 5 de la llista de la CUP a les eleccions del 27 de setembre

L’exregidor molinenc Albert Botran serà el número 5 de la llista electoral de la CUP per Barcelona de cara a les eleccions del 27 de setembre. Botran ha estat avalat per un 67% dels prop de 4.000 militants i simpatitzants que han votat en un procés electoral que no ha estat lliure de polèmica.

Albert Botran demanant un ple més obert // Ajuntament de Molins de Rei

Albert Botran demanant un ple més obert // Ajuntament de Molins de Rei

El molinenc Albert Botran fa el pas a la política nacional pel 27 de setembre i tot sembla indicar que acabarà sent diputat, atenent que les enquestes donen entre 8 i 10 escons al partit de l’esquerra independentista. El que va ser un dels quatre regidors de la CUP a l’Ajuntament durant la passada legislatura, ara passa a ser el número 5 de l’equip de la CUP a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Historiador de formació, Botran va ser un dels col·laboradors implicats en el naixement de la CUP a Molins de Rei. Actualment treballa a Òmnium Cultural i ha format part entre els anys 2009 i 2013 de l’òrgan director de la CUP. Ara el Secretariat Nacional de la CUP l’ha situat al número 5 de la llista per Barcelona. El precedeixen el periodista Antonio Baños, Anna Gabriel, Josep Manel Busqueta i Gabriela Serra.

Els simpatitzants i militants de la CUP han pogut votar durant els últims dies si compraven els cinc primers noms en un pack indestriable o optaven per altres opcions. El 67% dels 4.000 votants que han participat en aquest procés han avalat la opció de la llista dictada per la direcció del partit.

Una “tupinada” per Maymó

El procés de votacions no ha estat exempt de polèmica. Àlex Maymó, regidor de la CUP a l’Ajuntament durant els darrers vuit anys i company del grup municipal amb Botran al darrer mandat, s’ha queixat públicament del procés d’elecció. A les xarxes socials ha afirmat que es tracta d’una “tupinada” i que contradiu els estatuts de la organització.

La publicació a la xarxa social, Facebook, on Álex Maymó mostrava el seu parer // Elisenda Colell

La publicació a la xarxa social, Facebook, on Álex Maymó mostrava el seu parer // Elisenda Colell

Per la seva banda, Lurdes Quintero, molinenca resident a Valls -on ha estat regidora també durant el passat mandat-, no serà la cara visible per Tarragona però hi anirà de número 4.

Recomanacions personalitzades

  10 comments for “Albert Botran serà el número 5 de la llista de la CUP a les eleccions del 27 de setembre

 1. Aniol
  31/07/2015 at 13:14

  Hola!

  Anirà de número 5 a la circumpscripció de Barcelona, però les enquestes els donen entre 8 i 10 diputats sumant totes les circumpscripcions a Catalunya. És segur que entri?

 2. Eric M
  31/07/2015 at 17:14

  He votat gaira be sempre a la CUP, pero aquest cop el meu vot sera per “Junts pel Si”, ara es el moment d’anar a per totes i ja hem vist que vosaltres nomes penseu en vosaltres.

  Crec que us fotreu de morros i us portareu una gran deceppcio en lo que a numero de diputats es referix.

 3. Moor
  01/08/2015 at 18:12

  Si, com dius, has votat sempre a la CUP i ara votaràs Junts pel Sí tens un seriós problema de desorientació política. Però, un moment. Suposo que amb ‘sempre’ et refereixes a 2012, l’unica vegada que s’ha presentat al parlament. Perquè si no ets capaç de diferencia el municipalisme amb l’estratègia parlamentaria, llavors tens dos problemes i això comença a ser més greu encara. I ja només per rebatre la falàcia de l’altruisme de Mas i cia. vs l’egoisme de la CUP m’agradaria que m’expliquessis si no pensen en ells mateixos els polítics que no han volgut renunciar a la seva presència en la llista. Som uns quants que comencem a estar fins al barret de tot plegat. Junts pel Sí és la llista de la patronal catalana. Potser els anticapitalistes hem de fer l’esforç d’explicar millor el que significa aquest terme i així evitariem confusions innecesàries als patriotes hiperventilats que somien amb que les porres dels mossos llueixin l’estelada.

 4. Carles
  01/08/2015 at 20:41

  Senyor Moor: “polítics que no han volgut renunciar a la seva presència en la llista”

  Aneu a dir-ho justament vosaltres, que heu fet la “Tupinada” del segle, com diu en Eric, el 27S ja ho veurem i en parlarem.

 5. joan
  03/08/2015 at 0:29

  Fins ara la CUP javia complert sempre amb els seis estatuts asamblearis. Segons sembla (i no ho diupersones d”altres partits aquesta vegada ha sigut una tupinsda. Rs comença a semblar molt als que critiquen tant de la burguesia catslana

 6. dclosa
  05/08/2015 at 11:54

  Es
  llastimós l’espectacle polític al que estem arribant darrerament. Els seminaris estan buits i ara. el personal busca la
  submissió a quelcom tipus de fe , i la troba als partits polítics, be siguí
  per treure’n un profit econòmic (com la majoria d’els que es presenten que estan al atur o els
  sense ofici ni benefici) o els funcionaris, que ho fan per reforçar l’identitat ,i per combatre l’ostracisme, avorriment i sensentit del seu treball de funcionaris o de treballadors públics , amb plaça vitalícia, que
  poden demanar una bona excedència, a la que no poden optar la resta de ciutadans
  que treballen a la empresa privada,.

  Y lo penòs es veure com els regidores locals com el cas del Sr. Boltran, no treguin als plens els asumptes que verdaderament ens interesa a la ciutadania com l’actual estafa del IBI, sense rebuts i, sense desglos de conceptes,, el rebut del l’aigua, etc etc. i no mes pensen en ambolicar-se totalment amb projectes històrics de
  l’esquerra independentista. Com a regidor de la CUP-Molins, ha estat 4
  anys a la Ajuntament de Molins de Rei , i no se’l ha sentit gaire la
  veu,, encara que si que ha sabut rebre puntualment els 380 €/ple ( 63.000 Ptas)
  per ple. Tot sigui per be de la saca ! , Vergonyos !

 7. carles
  05/08/2015 at 16:36

  Per desgracia voste (dclosa) ha aparegut en aquesta conversa (voste siempre ataca per atacar i desvía tos les temes i arriba un moment on les seves opinions ja no mereixen credibilitat per no dir altre cosa).

  Respecte al tema en concret, espero que a l’hora de la veritat, les CUP pensin en el pais i deixin de pensar en els mateixos, ja decidiriem el futur de pais que volem mes endavant un cop tinguessim la independencia. Ara toca anar tots a una a per la independencia i despres ja fariem aquest desitg de Proces constituent.

  Salut i Republica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *