La Generalitat recupera l’aportació econòmica al BotMol i als Venedors del Mercat Municipal

La Generalitat de Catalunya ha signat un seguit de convenis amb l’Ajuntament, la Unió de Botiguers de Molins de Rei (BotMol) i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal. El govern català aportarà 57.609 euros, una xifra considerablement superior als 34.000 de l’any passat.

De dreta a esquerra: Jordi Vilaprinyó, president del BotMol; Joan Ramon Casals, alcalde; Josep Maria Recasens, director general de Comerç // Ajuntament de Molins de Rei

De dreta a esquerra: Jordi Vilaprinyó, president del BotMol; Joan Ramon Casals, alcalde; Josep Maria Recasens, director general de Comerç // Ajuntament de Molins de Rei

Pluja de diners per les entitats que representen a part del comerç de Molins de Rei. El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya ha signat fins a cinc convenis amb l’Ajuntament de Molins de Rei, la Unió de Botiguers (BotMol) i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal amb l’objectiu de “consolidar el centre comercial a cel obert de Molins de Rei”. L’import dels diversos convenis suposa una inversió de més de 186.000 euros en el comerç local, dels quals el govern català aporta 57.609.

La xifra és gairebé el doble de la de l’any passat, quan la Generalitat va reduir considerablement la partida i va destinar a dinamitzar el comerç local només 34.000 euros. Això sí, la recuperació no és tampoc de xifres rècord, fa dos anys van ser 63.000 euros els aportats pel govern català.

En primer lloc l’Ajuntament ha signat amb la Generalitat un conveni per impulsar el Pla d’Actuacions de Dinamització del Mercat Municipal. Amb un pressupost d’actuació de 113.772,07 euros, el pla inclou la implementació de projectes com cursos de cuina, serveis comercials o la promoció d’activitats com una fira de tapes i la campanya de productes de temporada, entre d’altres. Del total del pressupost, la Generalitat aportarà fins a 30.000 euros.

A més, s’han signat convenis a tres bandes en els que s’impliquen Generalitat, Ajuntament i Unió de Botiguers per consolidar Molins de Rei com a “centre de comerç a cel obert”. En aquest document es recull un pla d’accions amb pressupost de 53.432 euros que inclou aspectes com el concurs d’aparadors, la celebració de la primera Shopping Night, les jornades gastronòmiques i les campanyes de primavera i Nadal. El departament d’Empresa i Ocupació aporta 22.578 euros a aquest pla.

El mateix ha fet l’associació de Venedors del Mercat amb un conveni similar per incidir en la mateixa línia però centrant-se en el seu terreny. Amb un pressupost de 19.762,11 euros, la principal acció és la campanya d’aparcament que permet subvencionar el pàrquing als compradors del Mercat Municipal. En aquest cas la Generalitat aporta 5.031 euros.

L’objectiu dels convenis, segons el director general de Comerç, Josep Maria Recasens, és “crear sinergies comercials urbanes capaces de donar resposta a les necessitats actuals dels consumidors i convertir el conjunt d’establiments de proximitat integrats en l’espai urbà en el motor de la revitalització comercial del seu entorn”.

A més d’aquests convenis amb el govern català implicat, la Unió de Botiguers i l’Ajuntament han signat un altre per a la promoció anual d’activitats de promoció comercial. També un altre similar han signat l’Ajuntament i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal per executar un programa d’actuacions de promoció i serveis als clients. Els diners aportats per l’Ajuntament de Molins de Rei a les dues entitats que representen al comerç local queden per sota dels 40.000 euros.

Els convenis han estat signats per l’alcalde, Joan Ramon Casals; el director general de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens; el president de la Unió de Botiguers de Molins de Rei, Jordi Vilaprinyó; i el president de l’associació de Venedors del Mercat Municipal, Oscar Romero. Aquests dos últims han aprofitat per “agrair el suport públic” i han demanat tant al consistori com a la Generalitat que “continuïn apostant per la consolidació i millora del comerç local i del Mercat Municipal”.