Continuen les mobilitzacions contra la llei mordassa

Una concentració a la plaça de l’Ajuntament torna a evidenciar el malestar d’alguns col·lectius de Molins de Rei amb l’anomenada llei mordassa. Al desembre ja es va fer una altra mobilització similar i l’Ajuntament va aprovar una moció que la titllava de “franquista”.

Una de les manifestants amb una pancarta // Jose Polo

Una de les manifestants amb una pancarta // Jose Polo

Potser no va ser la concentració més multitudinària que la plaça de l’Ajuntament de Molins de Rei ha vist mai. Però no per això va deixar de ser important. Sobretot si es té en compte que el que és reivindicava és, entre altres coses, el dret a poder-ne fer moltes altres concentracions com aquesta fent ús de la llibertat d’expressió.

Més d’una cinquantena de persones es van reunir minuts abans de la celebració del ple municipal del mes de juliol per rebutjar de forma inequívoca la reforma del codi penal i la llei de seguretat ciutadana, altrament coneguda com a llei mordassa. “Prohibeixen, sancionen i criminalitzen practiques tan normalitzades com aturar un desnonament o assistir a una persona sense papers”, van afirmar els activistes reunits al centre del municipi durant la lectura del seu manifest.

La nova legislació només ha fet que generar polèmica d’ençà que ha estat aprovada per la majoria absoluta del PP al Congrés dels Diputats. De fet, l’Ajuntament de Molins de Rei va aprovar una moció que la rebutjava i la titllava de “franquista” el passat mes de desembre, quan també es va fer una altra concentració similar. En aquest cas, però, la mobilització va ser convocada amb motiu de l’entrada en marxa de la normativa el passat dimecres 1 de juliol.

Instant de la lectura del manifest a la plaça de l'Ajuntament // Jose Polo

Instant de la lectura del manifest a la plaça de l’Ajuntament // Jose Polo

“No és una llei per protegir la ciutadania, és una llei per protegir a un govern amb clars tics autoritaris”, van afirmar els manifestants. Entre aquests es trobaven persones de diferents col·lectius com l’Espai Mallolis i Arran Molins de Rei. Hi havia menys persones de la PAH del que es podia esperar perquè molts membres de la plataforma molinenca estaven al Parlament donant suport a la ILP sobre habitatge que s’aprovava en el mateix moment de la concentració. També van ser presents integrants de partits polítics com la CUP, ERC i Molins Camina.