De Molins de Rei a Pequín gràcies al futbol

Francesc Canals marxa a Pequín per treballar d’entrenador en una acadèmia de futbol. Amb totes les despeses pagades, el jove de Molins de Rei última els preparatius per un viatge inesperat. L’aventura de la seva vida. 

Canals donant instruccions a un jugador // Atlètic Incresa

Canals donant instruccions a un jugador // Atlètic Incresa

Ningú li havia dit que estudiar el curs d’entrenador de futbol a l’Escola Pia li canviaria la vida d’aquesta manera. El molinenc Francesc Canals marxarà aquest mes d’agost a fer d’entrenador l’altra punta del planeta, a la capital de la Xina, Pequín. Un any de contracte renovable treballant de la seva passió amb els costos del viatge i l’allotjament pagats l’esperen.

“Tot va sorgir quan em vaig treure el segon nivell d’entrenador”, recorda Canals. “Un professor em va parlar de l’oportunitat d’anar a treballar a Pequín i vaig decidir fer un pas endavant perquè es tracta d’una gran oportunitat”, explica mentre ja prepara les maletes. L’entrenador de Molins de Rei forma part d’un programa que portarà a més de 10 tècnics catalans a diferents ciutats del país més poblat del món. “En el meu cas aniré amb un noi de Sant Cugat”, diu Canals. L’objectiu de tots ells: “portar la metodologia d’entrenaments d’aquí a la Xina”.

Canals observant un partit al Ricard Ginebreda // Atlètic Incresa

Canals observant un partit al Ricard Ginebreda // Atlètic Incresa

“A la Xina no tenen una patent de joc, entrenen però sense organització”, afirma el molinenc que s’encarregarà de formar a entrenadors locals per, precisament, portar la manera de fer del futbol català al país asiàtic. També entrenarà a infants. “Serà una experiència que m’obrirà portes i a més treballaré del que més m’agrada”, diu qui ha estat tècnic de les categories inferiors de l’Atlètic Incresa i antic jugador del primer equip abans d’anar a les files del Club Futbol Sala Molins 99, on la temporada passada va jugar al filial que ha pujat de categoria. De moment, no es preocupa gaire per l’idioma. “Ens posen traductor i tot”, matisa feliç i amb ganes també d’aprendre alguna cosa de xinès.